Έξυπνη τεχνολογία και χαζοί πράκτορες

Η αλλιώς, “όποιον πάρει ο χάρος”!
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διαβάζουμε, αναλύεται ο high-tech τρόπος που οι πράκτορες της NSA εντοπίζουν επικίνδυνους τρομοκράτες της Αλκ Κάϊντα, αντάρτες Ταλιμπάν, ισλαμιστές εξτρεμιστές και όλα αυτά τα ωραία: βασισμένοι στην τρομερή τεχνολογία και την ανεμπόδιστη παρακολούθηση των πάντων, με τις ευλογίες του Λευκού Οίκου, η NSA πετάει με αυτόνομα κατασκοπευτικά αεροπλανάκια, drones, και “λοκάρει” πάνω στις καρτούλες SIM των ύποπτων. Με ακριβέστατες μεθόδους εντοπισμού του γεωγραφικού στίγματος, διοχετεύουν αυτές τις πληροφορίες στους πράκτορες της CIA και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και διατάσσεται αεροπορικό πλήγμα στις συντεταγμένες της εντοπισθείσας κάρτας SIM.

Το κακό, όπως ήδη μπορείτε να φανταστείτε είναι ότι, με αυτόν τον τρόπο, δεν στοχεύεται ο πραγματικός τρομοκράτης, αλλά το κινητό του. Οι τρομοκράτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτέςτις τακτικές των αμερικάνων και πολλοί από αυτούς διαθέτουν πολλαπλές καρτούλες SIM για τις επικοινωνίες τους, κάποιοι από αυτούς μέχρι και 16! Το αποτέλεσμα: σύμφωνα πάντα με το σχετικό άρθρο, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, έχουν δολοφονηθεί 2.400 λάθος άτομα, αντί οι επιθυμητοί στόχοι, σε χώρες όπως η Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το άρθρο προέρχεται από το νέο web site “The Intercept” του δημοσιογράφου Glenn Greenwald, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει ασχοληθεί πολύ με την κριτική και τις αποκαλύψεις γύρω από τις κατάφορες καταχρήσεις εξουσίας από τις κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα στο όνομα της προστασίας από την τρομοκρατία. Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι οι αμερικανοί είναι ικανοί για τέτοιες κολοσσιαίες high-tech αποτυχίες. Είδαμε και στο παρελθόν τα “χειρουργικής ακρίβειας” χτυπήματά τους που αποδεκάτισαν χιλιάδες αθώων σε Αφγανιστάν, Ιράν, Σερβία…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.