Παρήγγειλες το νέο Wolfenstein; Θα παίξεις και το… Doom 4!;!

Κοίτα που όχι μόνο… υπάρχει, αλλά και θα το δούμε εκεί που δεν το περιμέναμε! Ο λόγος για το νέο, τέταρτο Doom, το τελευταίο sequel της σειράς που έφερε τα First Person Shooters στο προσκήνιο.Wolfenstein-The_New_Order-Screehn_001

Και, όπως είπαμε, δεν θα το δούμε αυτόνομα, αλλά ως μπόνους για όσους έχουν το παραγγείλει από τώρα το νέο Wolfenstein: The New Order.

Θυμίζουμε πως ο τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είχαν διαρρεύσει κάποιες εικόνες από αυτόν, είχε γνωστοποιηθεί πως πέρασε από αρκετές περιπέτειες και κύματα, και κατέληξε σχεδόν να γίνεται reboot από το μηδέν.

doom.jpg

Όσα γνωρίζαμε, τουλάχιστον για την προηγούμενη έκδοση του, έλεγαν πως η δράση του δεν θα εξελισσόταν, όπως και στους προηγούμενους τίτλους, σε κάποια διαστημική βάση στον Άρη, αλλά θα μεταφερόταν στην Γη, όπου έχουν εισβάλλει με κάποιον τρόπο οι δυνάμεις της κολάσεως. Από άποψη εμφάνισης, το… προηγούμενο Doom 4 έμοιαζε με μία νέα εκδοχή του Half-Life 2, ενώ λεγόταν πως η δράση του θα ήταν εκεί κάπως πιο “ανοιχτή”. Δηλαδή, δεν θα καθοδηγούσε τον παίκτη από το χεράκι, αναγκάζοντας τον ακολούθησε μια προκαθορισμένη διαδρομή, από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αλλά θα παρείχε μια σχετικά μεγαλύτερη ευελιξία κίνησης.

Doom_4_019.jpg

Μετά από τις ανακοινώσεις για αρχές από το μηδέν, περίπου, κτλ, τίποτα δεν είναι γνωστό για το τι μας περιμένει στην νέα αυτή εκδοχή του, ή κατά πόσο θα μοιάζει με ό,τι γνωρίζαμε για την προηγούμενη. Το μόνο δεδομένο είναι πως ο μπαμπάς της σειράς, η τουλάχιστον της τεχνολογίας της, John Carmack, τώρα πια δεν βρίσκεται στην καταταλαιπωρημένη id Software, αφού έχει μεταπηδήσει στην ομάδα του Oculus Rift, δηλώνοντας πως θεωρεί το Virtual Reality το μέλλον. Που να ασχολείται με… παιχνιδάκια και κακά δαιμονάκια;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.