Νέος τίτλος από την Team 17!

Η εταιρία που προσδιόρισε με τους τίτλους της τον χώρο του gaming στη Amiga, και… βάλτωσε, από τότε, με το ένα Worms πίσω από το άλλο, επιτέλους, έχει να μας δείξει κάτι καινούργιο!
team17_002.jpg

Οι περισσότεροι σήμερα μπορεί να γνωρίζουν την Team 17 από τα Worms (τα τόσα, τόσα Worms), τα οποία και έχει… αρμέξει για τα καλά εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι η κατάσταση. Κάποτε, την εποχή της Amiga, η εταιρεία παρουσιάζει τους καλύτερους, ομορφότερους, εντυπωσιακότερους, εθιστικότερους αλλά και πιο εξελιγμένους από τεχνολογικής άποψης τίτλους στο χώρο του gaming. Τίτλους όπως τα Body Blows, Alien Breed, Project X, Superfrog, που θεωρούνται από τους καλύτερους στην Amiga και… χάθηκαν στα βάθη του χρόνου καθώς τα PC μετατράπηκαν στην κυρίαρχη πλατφόρμα.

Αν και είδαμε περιστασιακές προσπάθειες αναβίωσης κάποιων από αυτά, με τη σειρά Alien Breed να έχει γίνει ένα μετρίως πετυχημένο reboot (και δύο sequels), και μια ακόμη πιο πρόσφατη επανακυκλοφορία του Superfrog σε και-καλά HD έκδοση, η εταιρεία δεν είχε τολμήσει μέχρι σήμερα να μας δώσει κάτι εντελώς καινούριο. Μέχρι σήμερα.

team17_003.jpg

Τώρα, η Team17 ανακοίνωσε πόσο σύντομα θα γνωρίσουμε το Flockers, τον πρώτο πραγματικά νέο τίτλο της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, ο οποίος αν κρίνουμε από το λογότυπο και το ίδιο το ονοματάκι του, μάλλον θα κινείται στα στυλ των κλασσικών Lemmings, με, για να το διυλίσουμε στην ουσία του gameplay, τον παίκτη να προσπαθεί να βοηθήσει κάποια χαριτωμένα πλάσματα να ξεπεράσουν μια σειρά από γρίφους.

flockers_001.jpg

Ody's thoughts

Η εκτίμηση, δική μου, αποκλειστικά βάσει των γνώσεων της μέχρι τώρα ιστορίας και πορείας της εταιρείας,των τότε (επί εποχής Amiga) επιρροών που είχε που σίγουρα επηρέασαν την μέχρι σήμερα νοοτροπία της, και, όπως είπα, το… λογότυπο του τίτλου. Μπορεί να πέφτω και έξω!

team17_001.jpg

Σύμφωνα με την Debbie Bestwick, managing director της Team17, ακόμη δεν έχουμε μάθει περισσότερα για αυτό διότι μας ετοιμάζουν μια επίσημη, μεγαλύτερη αποκάλυψη του, στο πολύ κοντινό μέλλον. Για την ώρα, απλά ανακοινώθηκε ο τίτλος και… η ύπαρξη του.

Ody's thoughts

Εγώ θέλω να επιστρέψουν οι Kefrens και οι Silents, “όπως ήταν τότε”, να έχουμε να βλέπουμε περισσότερα ψυχεδελικά 16bit demos. Και η σειρά των Last Ninja. Και ο Turrican. Και… και… μπουυυυ-χουυυ, έγινα γερο-gamer!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.