Το PS4 παίρνει καθαρό προβάδισμα

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα με το Xbox One
Αν πιστέψουμε τις τελευταίες αναφορές σχετικά με τις πωλήσεις των “next-gen” κονσολών, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το PS4 ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από το μεγάλο του ανταγωνιστή, το Xbox One. Συγκεκριμένα, από τη μέρα που κυκλοφόρησε, στις 15 Νοεμβρίου, μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου, το PS4 πούλησε 5,3 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το Xbox One, 3,6.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, το 2014, πωλήθηκαν μόλις 600.000 Xbox, σε σχέση με 1,1 εκατομμύρια PS4. Αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι gamers επιλέγουν την κονσόλα της Sony. Αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς έχουμε βαρεθεί να ακούμε συνεχώς για συγκρίσεις όσον αφορά την ποιότητα των γραφικών και τη γενικότερη απόδοση στα games, όπου σταθερά το PS4 υπερτερεί.

Τελευταία παραδείγματα είναι τα παιχνίδια Thief και Metal Gear Solid 5: στο μεν Thief αναφέρεται ότι το Xbox One τρέχει σε ανάλυση 900p, ενώ, ακόμη χειρότερα, στο MGS 5, στα 720p (και εν συνεχεία upscaled στα 1080p). Αντιθέτως, στο PS4, όλα τα παιχνίδια τρέχουν εγγενώς στα 1080p και σε σταθερό framerate, είτε στα 30 ή στα 60fps.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.