1 δις smartphones το 2013

Μιλάμε για πλανητικό κόλλημα!
Αν πιστέψουμε, και γιατί να μην το κάμωμεν, άλλωστε, τις τελευταίες στατιστικές έρευνες, μέσα στο 2013 διατέθηκαν προς πώληση 1 δις smartphones, παγκοσμίως – εκτιμάται ότι και οι πραγματικές πωλήσεις κυμαίνονται πολύ κοντά σε αυτό το νούμερο.

Σχεδόν 8 στα 10 smartphones που πωλήθηκαν τρέχουν Android (τί άλλο;;). Σε σύγκριση με τα 790 περίπου εκατομμύρια Android smartphones, πωλήθηκαν και 153 εκατομμύρια iPhones, κι έτσι η Apple αποσπά ένα 15% της παγκόσμιας αγοράς. Αντικειμενικά, αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο για την Apple, αν αναλογιστούμε τις μυριάδες κινητών Android που κατασκευάζονται από αναρίθμητες εταιρείες.

Τα μαντάτα δεν είναι επίσης καθόλου άσχημα για τα Windows Phones, από τα οποία πωλήθηκαν γύρω στα 33 εκατομμύρια, σχεδόν διπλασιάζοντας τα ποσοστά τους σε σχέση με το 2012.

Όπως μας λένε οι ειδικοί, το ντελίριο με τα smartphones θα κοπάσει σε λίγα χρόνια, αλλά μέχρι τότε έχουμε δρόμο ακόμα. Εκείνο επίσης, που επισημαίνεται, είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αυξάνουν οι πωλήσεις των φτηνών smartphones και μάλιστα ακόμη και κάτω από τα €100. Και φυσικά ξέρουμε ότι εκεί κυριαρχεί το Android, ενώ έξυπνα πλασάρονται και τα οικονομικά Windows Phones, για να τολμήσουμε να πούμε ότι υπάρχει χαραμάδα ελπίδας και για εναλλακτικά OS, όπως το Firefox.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.