Με Tizen η επόμενη έκδοση του Galaxy Gear smartwatch

Το Android πολύ αγάπησαν, την κυριαρχία της Google σε αυτό, ουδείς. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Samsung λέγεται πως θα χρησιμοποιήσει στην επόμενη έκδοση του έξυπνου ρολογιού της, Galaxy Gear, το δικό λειτουργικό σύστημα, Tizen.Galaxy_Gear.jpg

Όπως και το Android, έτσι και το Tizen της Samsung υποτίθεται πως είναι Open Source. Στην πράξη, όλο και κάποιον έλεγχο έχει κάθε εταιρεία στο… ψυχοπαίδι της, και ακριβώς γι’ αυτό κάθε εταιρεία θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί “κάτι” στο οποίο να μην “βάζει χέρι” κάποιος ανταγωνιστής της.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Samsung φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, Tizen, στην επόμενη έκδοση του έξυπνου ρολογιού της, Galaxy Gear. Οι πληροφορίες έρχονται από την USA Today, από τρεις ανώνυμες πηγές της, που υποστηρίζουν πως όπως θα δούμε τη νέα έκδοση του έξυπνου ρολογιού στο φετινό Mobile World Congress, κοντά στα τέλη του μήνα.

Η αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα και η μετάβαση στην HTML5 εκδοχή του Tizen σημαίνει και πως η νέα έκδοση του έξυπνου smartphone της Samsung δεν θα είναι συμβατή, όσον αφορά στο διαθέσιμο λογισμικό, με την προηγούμενη. Το νέο Galaxy Gear θα ξεκινήσει, λοιπόν, από το μηδέν, αλλαγή που μάλλον δεν θα αφορά μόνο στο λογισμικό του, αλλά και στην ίδια την εμφάνιση του και τον τρόπο λειτουργίας του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.