Δεν έχει Android για τη… μέτρια συσκευή σου!

Έγγραφο που διέρρευσε δείχνει ότι Google αναγκάζει της εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Android στις συσκευές τους να επιλέγουν μόνο από τις τελευταίες εκδόσεις του. Αλλιώς, “δεν”!ZTE_Mimosa_X.jpg

Ουσιαστικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το θέμα έγινε και πάλι είδηση, και κυκλοφορεί από site σε site, αφού αυτό ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Είναι καιρός που κάποιες εταιρίες εκ Κίνας είχαν… κλαφτεί πως η Google δεν τις υποστηρίζει και δεν τις βοηθά στην ενσωμάτωση του Android, στις συσκευές τους.

Quote:

Δικό της είναι. Αν δεν βοηθήσει αυτή, τότε ποιος;

Η ατάκα, που δεν είπε κάποιος συγκεκριμένα, αλλά που φανταζόμαστε πως σίγουρα θα έχουνε πει – η έστω σκεφτεί – αρκετοί κατασκευαστές κινητών στην Κίνα, αφορά στην δίκη τους οπτική και τους κάνει να φαίνονται οι… θιγμένοι της υπόθεσης. Αν το σκεφτεί κανείς, όμως, και από την αντίθετη άποψη, αυτή της Google, αλλά και των καταναλωτών, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που έχει γίνει το μπάχαλο με το Android και το πλήθος συσκευών στην αγορά: όχι μόνο υπάρχουν παλιές και καινούριες συσκευές, κάτι αναμενόμενο, όχι μόνο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με την κατηγορία τους – προσιτές, μέσου κόστους, πανάκριβες κ.λπ. – αλλά, επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές βρίσκουν ευκαιρία να βάλουν το φθηνότερο δυνατό hardware σε αυτές, και αν δεν μπορεί να τρέξει την τελευταία έκδοση του Android…

Quote:

…έλα μωρέ, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, θα βάλουμε την προηγούμενη, και αν δεν τρέχει και αυτή, την ακόμη πιο προηγούμενη, ίσως και την πρώτη-πρώτη. Ό,τι δουλεύει.

…που, επίσης μπορεί να μην είπε κάποιος συγκεκριμένα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι έχουν πει, ή τουλάχιστον σκεφτεί, αρκετοί από αυτούς τους κατασκευαστές.

Όποιος τα είχε ακούσει αυτά, λογικά είχε οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ο λόγος που η Google δεν τους παρέχει μια χείρα βοηθείας είναι ακριβώς αυτή η στάση τους. Και, συγκεκριμένα, δεν είναι ότι δεν τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν το Android – που εξάλλου είναι open Source, και αρά ο καθένας μπορεί να το κάνει (σχεδόν) ό,τι θέλει – αλλά, απλά, πως δεν τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν τις επίσημες εφαρμογές της που το συνοδεύουν, πακετάκι με την πρόσβαση στο Google Play και τις όποιες συνοδευτικές υπηρεσίες. Και είναι λογικό και αυτό, αφού μαζί με την τεχνολογία εξελίσσεται και το λογισμικό, και η ίδια δεν θα μπορούσε να συνεχίζει να υποστηρίζει τις παλαιότερες εκδόσεις του στον αιώνα τον άπαντα.

Τώρα, λοιπόν, διέρρευσε και ένα εσωτερικό memo, όπου φαίνεται πως η Google απαιτεί από τις εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Android με… την επίσημη στάμπα του και όλα τα συνοδευτικά καλούδια της, να κάνουν τις συσκευές τους συμβατές αν όχι με την τελευταία έκδοση, τουλάχιστον μέχρι δύο εκδόσεις πίσω. Πιο πίσω, δεν έχει.

Αυτό, λοιπόν, είναι η σημαντική είδηση. Που δεν την γνωρίζαμε (και καλά) εδώ και μήνες, που φαίνεται συναρπαστική (και καλά) σε αρκετά sites, blogblogs και forums, και που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο (και καλά) αναφέραμε και εδώ.

Ody's thoughts

Εμ. Όχι, αυτό το τελευταίο “και καλά”, σβήστε το. :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.