Οθόνη από ζαφείρι: η νέα ατραξιόν της Apple

Η χλίδα δεν έχει τέλος!
Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η Apple έχει εξαγοράσει εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή συνθετικών κρυστάλλων ζαφειριού, με σκοπό τη δημιουργία άθραυστου “γυαλιού” για τις οθόνες των μελλοντικών της gadgets. Η Apple έχει αφήσει εντέχνως να πάρει μεγάλη δημοσιότητα η συγκεκριμένη της κίνηση και να προλειάνει έτσι το έδαφος για την επικείμενη άφιξη του iPhone 6 αλλά και του iWatch, τα οποία αναμένεται ότι θα είναι τα πρώτα της gadgets με οθόνη ζαφειριού.

Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία μαζικής παραγωγής της συγκεκριμένης επίστρωσης είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και για αυτό περιορίζεται σε μικρής έκτασης εφαρμογές, όπως π.χ. τα ρολόγια χειρός και τα καλύμματα μικρών καμερών. Ωστόσο, η επίστρωση ζαφειριού είναι πολύ πιο ανθεκτική από την κορυφαία επίστρωση Gorilla Glass, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα πολυτελή κινητά.

Από τώρα βλέπω τις τυμπανοκρουσίες και το απίστευτο promotion που θα φάμε στη μάπα και πάλι από τη Μηλοεταιρεία. Ζαφείρια, μπριλάντια, άθραυστα κινητά, που θα είναι κιόλας με μεγάλη οθόνη, κοσμογονία, κοσμογονία! Crash tests να δίνουν και να παίρνουν, λιγωτικοί συνδυασμοί χρυσού και ζαφειριού, πολυτέλεια στο maximum! Περισσότερη χλίδα πεθαίνεις!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.