Ντελίριο στις ΗΠΑ για τις high-end κάρτες της AMD

Οι τιμές τους εκτοξεύθηκαν στα ύψη λόγω της μεγάλης ζήτησης
Οι Αμερικανοί είναι τρελοί και παλαβοί, κι αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά: ετούτη τη φορά είδαμε τις high-end κάρτες της AMD, και συγκεκριμένα τα μοντέλα εφοδιασμένα με chips Radeon R9 290X και 290 να πωλούνται ακόμη και 64% ακριβότερα από τις φυσιολογικές, προτεινόμενες τιμές λιανικής. Η 290X έφτασε να πωλείται $900 από $550, ενώ η 290 έφτασε τα $600, από τα $400.

Η τρομερή ανατίμηση οφείλεται στη μανιά των Αμερικάνων για το cryptomining, την άντληση χρημάτων από τις συναλλαγές με εικονικά νομίσματα, παραπλήσια με εκείνα του Bitcoin. Οι κάρτες της AMD υποτίθεται ότι είναι πιο αποτελεσματικές σε αυτή τη διαδικασία, λόγω της ταχύτητάς τους στους υπολογισμούς Open CL, αλλά είναι αμφίβολο αν η κατανάλωσή τους σε ρεύμα αφήνει τον κάτοχό τους να έχει ουσιαστικό κέρδος από αυτή την ενασχόληση. Η τρέλα χτύπησε μόνο τις ΗΠΑ και οι τιμές ίσως δείχνουν να εξομαλύνονται σιγά-σιγά. Εκτός ΗΠΑ η κατάσταση είναι φυσιολογική.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.