Θέλουμε ασύρματους φορτιστές!

Αυτό αναφωνούν οι καταναλωτές, και επιτέλους οι εταιρείες δείχνουν να μας αφουγκράζονται.
Nexus-4-Wireless-Charger
Πολύ ωραίο να έχεις το κινητό σου να φορτίζεται επαγωγικά πάνω σε έναν ασύρματο φορτιστή, έτσι δεν είναι; Έλα μου όμως που, σε αντίθεση με το βιομηχανικό στάνταρ του micro USΒ, που έχει απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση ενσύρματης φόρτισης, στο χώρο της ασύρματης φόρτισης υπάρουν δύο μεγάλα consortium εταιρειών, που προωθούν αλληλοσυγκρουόμενα πρότυπα. Ως αποτέλεσμα, αν θέλεις ασύρματη φόρτιση στο gadget σου, πρέπει να διαλέξεις από μια πολύ περιορισμένη γκάμα συσκευών και εννοείται ότι αν αλλάξεις συσκευή, πάει στράφι και ο ακριβός ασύρματος φορτιστής σου.

Όλα αυτά δείχνουν να αλλάζουν, καθώς οι δύο μεγάλοι εταιρικοί συνασπισμοί, από τη μια η Alliance for Wireless Power και από την άλλη η Power Matters Alliance, έρχονται σε συνεννόηση, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιάσουν προϊόντα με ένα ενιαίο βιομηχανικό στάνταρ επαγωγικής φόρτισης. Φαίνεται ότι μόνο προς όφελός τους είναι η μαζική εξάπλωση συμβατών και προσιτών συσκευών ασύρματης φόρτισης, τις οποίες θα αγοράζει όλος ο κόσμος. Έτσι μπράβο!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.