Η οικογένεια των Sony Xperia ανανεώνεται

2 νέα smartphones κι ένα tablet με Android 4.4

Η καινούρια φουρνιά των Xperia στηρίζεται φυσικά πάλι στο Android. Καταρχήν έχουμε το Xperia Z2, μια αδιάβροχη συσκευή οθόνης διαγωνίου 5,2 ιντσών και τεχνολογίας Full HD TRILUMINOS. Στην καρδιά του “χτυπά” στα 2,3GHz ένας Qualcomm Snapdragon 801, μαζί με 3GB μνήμης RAM, και μια μπαταρία 3,200 mAh. Το Xperia Ζ2 διαθέτει επίσης πίσω κάμερα 20,7 megapixel, με εφαρμογές όπως Timeshift και AR βίντεο (augmented reality?), και φυσικά το “κλου” της υπόθεση είναι ότι θα μπορεί να βιντεοσκοπεί σε αναλύσεις μεγαλύτερες από full HD.

xperia_z2_tablet_black-100247227-large.idge
Παράλληλα έχουμε και το Xperia Tablet Z2. Διαθέτει ένα λεπτό, αδιάβροχο περίβλημα και οθόνη 10,1 ιντσών full HD, με την τεχνολογία βελτίωσης εικόνας Sony Live Color LED. Η Sony ισχυρίζεται ότι παρέχει εξαιρετικά φωτεινά χρώματα και απόλυτα ευκρινείς εικόνες. Καθώς το hardwrare του tablet είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο του smartphone Xperia Z1, στηρίζεται και αυτό σε επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 στα 2,3GHz και 3GB μνήμης RAM, αλλά σε ενισχυμένη μπαταρία 6.000 mAh. Έρχεται με μια πίσω κάμερα 8,1 megapixel και μπροστινή 2,2 megapixel. Τόσο το smartphone, όσο και το tablet Sony Xperia Z2 θα βγουν μέσα στο Μάρτη.

xperia_m2_black_tabletop-100247226-large.idge
Αν οι δύο προηγούμενες συσκευές τοποθετούνται στο hi-end, το Sony Xperia M2, είναι στην μέση κατηγορία και είναι εμπνευσμένο από τα ακριβότερα μοντέλα της οικογένειας Xperia, έχοντας κι αυτό λεπτό πλαίσιο, αλλά δεν είναι αδιάβροχο. Εξωτερικα΄μοιάζει πάρα πολύ με το X2, αλλά έχει πιο αδύναμο hardware. Έρχεται εξοπλισμένο με μια οθόνη 4,8 ιντσών qHD (960×540), επεξεργαστή στα 1,2GHz (quad-core Qualcomm Snapdragon 400), και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 2,300 mAh. Διαθέτει βασική κάμερα 8 megapixel. Θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στον Απρίλη.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.