Τα golden boys της Silicon Valley

Μπροστά τους, οι μεγιστάνες της Wall Street μοιάζουν κακοπληρωμένα χαμίνια

Ένα πολύ απλό, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο των New York Times, θέτει το ερώτημα, γιατί όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω στους μεγαλοτραπεζίτες της Wall Street, την ίδια στιγμή που στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, στην περίφημη Silicon Valley, γίνεται ένα τρικούβερτο φαγοπότι από την ελίτ της τεχνολογικής βιομηχανίας.

eric-schmidt

Ένα από τα προβλήματα της κοινωνίας μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι κολλάμε πάρα πολύ εύκολα σε στερεότυπα και κούφιες ταμπέλες: έτσι, οι τραπεζίτες και επενδυτές της Wall Street, είναι οι σατανάδες, καταστροφείς χωρών και ανθρώπων, που διαλύουν οικονομίες, συσσωρεύουν πλούτο και χειραγωγούν πολιτικούς. Από την άλλη πλευρά όμως, οι ηγέτες της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, χαιρετίζονται ως υπέρμαχοι της προόοδου και της οικονομικής ανάπτυξης και οι εταιρείες τοους φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας και κεφαλαιοποίησης.

Όπως αναφέρει το άρθρο, τα bonus των κορυφαίων στελεχών των εταιρειών της Silicon Valley είναι, όχι απλώς εξωφρενικά, αλλά είναι τελείως αποσυνδεδεμένα από την αντικειμενική απόδοση των εταιρειών τους. Και ακόμη χειρότερα, η διοικητικές κορυφές σε αυτές τις εταιρείες, έχουν καταφέρει ή σχεδιάζουν, να απαγορεύσουν στους μετόχους να ασκούν βέτο, ή να έχουν οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόδοση των τεράστιων bonus που απολαμβάνουν τα διευθυντικά στελέχη.

Page 1 of 212
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.