Η Microsoft μαντρώνει τους casual users

Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος της με το Modern UI των Windows 8
Όπως σχολιάζει ο Jacob Miller, ένας από τους σχεδιαστές του Modern UI των Windows 8, στόχος του ήτνα εξαρχής να διαχωρίσει το χώρο χρήσης του υπολογιστή μεταξύ των power και των casual users. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηρισιτκά ότι το touch friendly περιβάλλον του “Metro” UI είναι ότι πρέπει για τους χρήστες με χαμηλό τεχνικό επίπεδο να βλέπουν τις εικονίτσες τους και τα βιντεάκια με τις γατούλες τους!

Αν και αυτή η λογική της επιβολής ενός τρόπου χρήσης “για το καλό μας”, δεν κάθεται καλά σε όλους, πρέπει να ομολογήσουμε ότι σε τελική ανάλυση, το σκεπτικό της δεν είναι άδικο: σε μια βιομηχανία η οποία αναπαράγει συνεχώς έναν τρόπο χρήσης ολοένα και πιο απλουστευτικό, θυσιάζοντας πλούτο λειτουργιών στο βωμό της απλότητας, η ανάγκη για το διαχωρισμό του μοντέλου χρήσης σε έναν υπολογιστή, έστω και με αυτόν τον απόλυτα διχοτομημένο τρόπο, είναι κατανοητή.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές οι παραδοχές, εκ μέρους της Microsoft, είναι θετικές, γιατί, αν μη τι άλλο, εκφράζουν την πεποίθηση ότι το παραδοσιακό desktop δεν μπορεί να πεθάνει και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρήσης που να εξυπηρετεί καλύτερα την παραγωγικότητα στο PC. Στο απώτερο μέλλον σίγουρα θα δούμε μια σύγκλιση των δύο interfaces, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια πειστική ολοκληρωτική λύση.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.