Το Google now ήρθε στον Chrome. Σχεδόν!

Αν χρησιμοποιείτε τον Canary, την πειραματική, ασταθή έκδοση του Chrome, τώρα πια έχετε πρόσβαση και στην υπηρεσία Google Now. Όχι απόλυτη, όχι πλήρη, αλλά… την έχετε!Google Now Disaster Reports 000

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Google Now είναι μια υπηρεσία από την Google που λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός. Αναλύοντας τα στοιχεία τα οποία έχει Google στη διάθεσή της η εταιρεία για κάθε χρήστη, το Google Now λειτουργεί σαν ένας προσωπικός… μάντης, εκτιμώντας ποιές πληροφορίες θα ήθελε να μάθει ο χρήστης και παρουσιάζοντας τις με τον κατάλληλο τρόπο. Ναι, ακόμη και αν ο ίδιος δεν γνωρίζετε τις ήθελε!

Ανάμεσα σε αυτές, πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, το τι κάνει η αγαπημένη μας ομάδα στο ποδόσφαιρο, πότε είναι το επόμενο ραντεβού μας Που έχουμε καταχωρίσει στο Google Calendar και ποια είναι η επόμενη υποχρέωσή που έχουμε καταγράψει στο Google Tasks.

Για να μπορεί κανείς να αξιοποιήσει το Google Now μέσα από τον Chrome, θα πρέπει να το ενεργοποιήσει με το χέρι, μέσα από μια κρυφή επιλογή. Για να το κάνετε κι εσείς, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση..:

Info

chrome://flags/#enable-google-now

…και αλλάξτε την επιλογή που βρίσκεται κάτω από το Google Now σε “Enabled”. Στη συνέχεια, είτε επανεκκινήστε “χειροκίνητα” τον Google Chrome, είτε επιλέξτε τη σχετική ένδειξη που θα σας παρουσιάζει, και αυτό ήταν όλο: από εδώ και έπειτα, θα μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις που κανονικά θα παρουσιάζονταν στο κινητό ή στο tablet σας, μέσα από το κέντρο ειδοποιήσεών του browser. Ναι, “αυτό που παρουσιάζεται στο tray του λειτουργικού συστήματος, και έχει ως ένδειξη μια… μικρή καμπάνα”.

Και, όχι, ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα το δούμε στην κανονική έκδοση του Chrome, αλλά για να βρέθηκε από τώρα σχεδόν πλήρως λειτουργικό στην δοκιμαστική του, θα πει ότι μάλλον είναι το πολύ υπόθεση λίγων εβδομάδων.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.