Τέλος για τις Sponsored Stories του Facebook

Το Βιβλίο Των Φατσών θα αφαιρέσει μια και καλή την τόσο-τραγική-που-έφαγε-μήνυση-για-αυτήν δυνατότητα των Sponsored Stories που παρείχε στους διαφημ… εμ… “στους χρήστες του”.Facebook_Ad_WTF_moment.jpg

Αν δεν θυμάστε “ποια είναι αυτή η δυνατότητα και γιατί δεν τη χρησιμοποιείτε όταν βρίζετε τον ξάδελφο για να του σπάτε περισσότερο τα νεύρα”, μην μου προβληματίζεστε, λογικό είναι: αφορούσε στους διαφημιστές, και ουχί στους απλούς χρήστες.

Πρόκειται για εκείνη την πολυδιαφημισμένη δυνατότητα που παρείχε το Facebook στους διαφημιστές να παίρνουν τα updates που είχαν κάνει οι απλοί χρήστες και να τα εκμεταλλεύονται μέσα από διαφημίσεις για την προβολή προϊόντων και υπηρεσιών. Ναι, δίχως να απαιτείται η άδεια του χρήστη που τα είχε αναρτήσει αρχικά. Διότι έτσι.

Καλά, αν θέλετε ντε και καλά εξήγηση, η σκληρή πραγματικότητα είναι “διότι τίποτα από το όποιο περιεχόμενο, updates, κείμενα, φωτογραφίες, whatever, που αναρτά ο χρήστης στο Facebook, δεν ανοίκει σε αυτόν, αλλά στο Facebook – και του το ξεκαθαρίζει στους όρους χρήστης όταν δημιουργεί λογαριασμό σε αυτό, άσχετα αν δεν τον διαβάζει ποτέ και μετά κλαίγεται”.

Ορίστε και η εξήγηση.

Τέλος πάντων, αυτή η δυνατότητα, λοιπόν, για την οποία Το Βιβλίο Των Φατσών είχε δεχτεί και μήνυση, θα αφαιρεθεί οριστικά από τον μαγικό του κόσμο στις 9 Απριλίου. Όποιος προλάβει να την εκμεταλλευτεί ως τότε για να διαφημίσει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΙΝΔΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, πρόλαβε.

Τρέξτε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.