Στην στενή εξαιτίας… πρόσκλησης στο Google+ μέσω GMail!

Σε μια λαμπρή απόδειξη του ότι άμα δε σε θέλει, δε σε θέλει, ένας κακομοίρης, από ότι φαίνεται, έχει να αντιμετωπίσει νομικά τρεχάματα χάρη στις… διευκολύνσεις της Google!GooglePlus_Circles.jpg

Η υπόθεση, για να μη σας κουράζουμε με λεπτομέρειες, έχει ως εξής:

Ο Thomas Gagnon, για λόγους που δε μας ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένα άρθρο, βρισκόταν υπό περιοριστικά μέτρα. Δικαστήρια του είχαν απαγορεύσει να παρενοχλεί, και αυτό συμπεριλαμβάνει την οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, την πρώην κοπέλα του. Και ο ίδιος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό ακριβώς έκανε. Δεν την ενοχλούσε, δεν τον ενοχλούσε, κι όλα πηγαίναν ωραία. Μέχρι που η ίδια έλαβε στο mail της μια πρόσκληση, απο τον ίδιο, για να συμμετάσχει στο Google+.

Ενοχλημένη, έσπευσε στην αστυνομία, ανέφερε το σύμπαν, και ο ίδιος βρέθηκε να φυλακίζεται και να καλείται να καταβάλει 500 δολλάρια αντίτιμο για να του επιτραπεί να ξαναβγεί στον… κόσμο των ελεύθερων. Έλα, όμως, που από ότι φαίνεται, ο ίδιος δεν έστειλε ποτέ κανένα mail!

Not_Google_Plus.jpg.jpg

Ίσως θυμάστε πως συνέβαινε αυτό παλαιότερα, ίσως συμβαίνει ακόμη και… το ξεχνάμε, και σίγουρα ο δικηγόρος του το θυμήθηκε και φρόντισε να ξεθάψει αρκετά παραδείγματα: όταν μετακινείς μια επαφή σου σε έναν κύκλο του Google+, όταν την προσθέτεις σε αυτόν, η την παίρνεις από έναν κύκλο και την μεταφέρεις σε έναν άλλον, μέσα στην τεράστια σοφία της, για να σε βοηθήσει, η Google φροντίζει να στείλει μια πρόσκληση στην επαφή για να συμμετάσχει στο κοινωνικό της δίκτυο. Αυτόματα. Χωρίς να πρέπει να κάνεις κάτι εσύ.

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον δικηγόρο του Thomas, αυτό συνέβη και στη δίκη του περίπτωση, με την Google να αναλαμβάνει να τον βοηθήσει, στέλνοντας e-mail στην κοπέλα του, στην οποία κατά τ’άλλα ο… νόμος του απαγόρευε να στείλει mail!

Αν, όντως, αποδείχθει οτι συνέβη κάτι τέτοιο, η Google θα εχει… τρελά ντράβαλα, αφού ουσιαστικά χάρη σε μια υπηρεσία της, και σε δικές τις λανθασμένες κινήσεις, κάποιος άνθρωπος βρέθηκε άδικα αντιμέτωπος με το νόμο.

Από την άλλη, βέβαια, τίποτα δεν αποκλείει αυτό να είναι απλά μια δικαιολογία, από πλευράς του, για να γλιτώσει περαιτέρω κυρώσεις.

Ody's thoughts

Όντως, όμως, έτσι όπως το αναφέρει ο δικηγόρος του, αυτό θυμάμαι και εγώ προσωπικά ότι συμβαίνει με το Google+. Απατώμαι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.