Νέο trojan χτυπά παίκτες του World of Warcraft

Ένα νέο trojan, καμουφλαρισμένο ως συνοδευτικό λογισμικό για το – ακόμη – δημοφιλές MMORPG World of Warcraft, μολύνει τους υπολογιστές των παικτών του. Η Blizzard συνιστά “προσοχή”.World of Warcraft - Mists of Pandaria

Το εν λόγω trojan είναι “χωμένο” σε μια τροποποιημένη εκδοχή του Curse Client, μιας εφαρμογής που πολλοί gamers χρησιμοποιούν παράλληλα με το παιχνίδι, η οποία διατίθεται από ένα ανεπίσημο site-κλώνο του κανονικού site της κανονικής εφαρμογής. Από ό,τι φαίνεται, αρκετοί “την έχουν πατήσει” και έχουν κατεβάσει την ανεπίσημη, “πειραγμένη” εκδοχή.

Η Blizzard συνιστά σε όλους να είναι προσεκτικοί, να σπεύσουν να ελέγξουν τον υπολογιστή τους με τη λύση anti-malware Malwarebytes, ενώ ενημερώνει πως η απειλή θα είναι σύντομα ανιχνεύσιμη από όλες τις λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων του είδους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.