Επαφές του Google+ στο GMail

Η τελευταία προσθήκη που έκανε η Google στο Gmail παρουσιάζει ανάμεσα στα προτεινόμενα αποτελέσματα και επαφές από το Google+ καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί το όνομα του αποδέκτη ενός μηνύματος.Google Plus

Και επειδή αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα ασφάλειας, το mail του χρήστη δεν παρουσιάζεται στον αποδέκτη παρά μόνο όταν το αποστολή το μήνυμα, και αντίστροφα, η διεύθυνση e-mail του αποδέκτη δεν παρουσιάζεται σε αυτόν που έστειλε άρχικα το μήνυμα, εκτός αν απαντήσει εκείνος.

Με άλλα λόγια, και έπειδή ακούγεται μπλεγμένο, μέχρι να στείλει ο ενας μήνυμα στον άλλο, η διεύθυνση του παραμείνει κρυφή. Όταν το μήνυμα “φύγει”, η διεύθυνση αποκαλύπτεται– ώστε να μπορεί, προφανώς, να απαντήσει ο άλλος.

Πάντως, επειδή ακόμη και αυτό μπορεί να φανεί μπλεγμένο σε κάποιους, ή απλά να μη συμπαθούν τη δυνατότητα, υπάρχει επιλογή απενεργοποίησής της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.