Μήνυση στο Facebook επειδή διαβάζει τα προσωπικά σου μηνύματα δίχως την άδεια σου

Και πάλι σε νομικές περιπέτειες το Facebook, όπου κατηγορείται πως παρακολουθεί τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάζουν οι χρήστες του και πλασάρει τα δεδομένα σε τρίτους.
Facebook Spy

Έχοντας ως αφορμή τα αποτελέσματα μίας έρευνας από τη σουηδική εταιρεία ασφαλείας High-Tech Bridge,
οι Matthew Campbell και Michael Hurley κατέθεσαν μήνυση κατά του Facebook, ισχυριζόμενοι πως παρέχει σε τρίτους πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των χρηστών του.

Οι ερευνητές της εταιρείας, για να ελέγξουν την ασφάλεια των κοινωνικών δικτύων, είχαν δημιουργήσει μια σειρά από μυστικές διευθύνσεις, τις οποίες και χρησιμοποίησαν ως… δόλωμα, μέσα από προσωπικές συζητήσεις σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Στόχος τους, να δουν πόσες απο αυτές θα διέρρεαν, σε πόσες από αυτές θα γινόταν κάποιο κλικ, τη στιγμή που δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού υποτίθεται πως “ήταν μυστικές” και “μόνο αυτοί γνώριζαν την ύπαρξή τους”.

Και, για δες, μια από αυτές “έδειξε κλικ”, και προερχόταν από το Facebook! Άρα;

Οι ίδιοι ισχυρίζονται στην μήνυση που κατέθεσαν πως οι κινήσεις του Facebook γίνονται χωρίς την άδειά των χρηστών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πως αυτό παρατηρεί οτιδήποτε λένε, και εκμεταλλεύεται τις πληροφορίες που αποκομίζει από τις θεωρητικά-προσωπικές-συζητήσεις με όποιον τρόπο επιθυμεί, τη στιγμή που υποτίθεται πως μια συνομιλία ανάμεσα σε δύο χρήστες αφορά αποκλειστικά αυτούς τους δύο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.