Ανατρέπεται η δικαστική απαγόρευση πρόσβασης στο Pirate Bay

Ολλανδικό δικαστήριο καταργεί την πρωτόδικη απόφαση του 2012, με την οποία διατάσσονταν οι ISPs να μπλοκάρουν το Pirate Bay.
Φυσικά η απόφαση επηρεάζει μόνο συγκεκριμένους ISPs που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία, ωστόσο η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρήσει σε περαιτέρω αλλαγή της στάσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανατροπή της αρχικής αποφασης στο Εφετείο, σε 2 από τους 5 εξεταζόμενους ISPs (οι υπόλοιποι τρεις θα εξεταστούν το Μάρτιο), βασίστηκε στα πορίσματα ανεξάρτητης έρευνας, η οποία αποδεικνύει ότι η διαταγή για μπλοκάρισμα του Pirate Bay από τους ISPs, όχι μόνο δε μείωσε, αλλά αύξησε τα ποσοστά της πειρατείας.

Η απόφαση δεν έλαβε υπόψη της ότι παρόλη την απαγόρευση πρόσβασης από τους providers, οι χρήστες θα έβρισκαν άλλους τρόπους διακίνησης torrents, πολύ απλούς, όπως η χρήση άλλων proxy servers ή την άντληση torrents από άλλα sites. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πειρατεία δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής και δίωξης, αλλά είναι θέμα των εταιρειών να προσαρμοστούν στην εποχή του Internet και να βρουν αυτές τον τρόπο που θα ικανοποιήσουν τους καταναλωτές, αν θέλουν φυσικά να επιβιώσουν.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.