Όπου κοιτάζεις, θα… πεθαίνει κόσμος!

Η Tobii παλεύει εδώ και καιρό να μετατρέψει το βλέμμα σου σε… φονικό εργαλείο – ή, έστω, έναν πρόσθετο τρόπο χειρισμού των παιχνιδιών σου. Και σύντομα θα διαθέσει εμπορικά το πρώτο σχετικό προϊόν.
Tobii_Eye_Connection.jpg

Η εταιρεία Tobii ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με το θέμα της ανίχνευσης ματιών ως τρόπο χειρισμού, αλλά τώρα φαίνεται πως εχει φτάσει την τεχνολογία της σε ενα σημειο αρκετά καλό ώστε να δικαιολογεί την εμπορική διάθεση ενός σχετικού προϊόντος.

Έτσι, ανακοίνωσε πως μέσα στον Μάρτιο θα είναι διαθέσιμη μια πρώτη έκδοση του προϊόντος της, που ακόμη δεν έχει όνομα, το οποίο θα μετατρέπει τα μάτια του χρήστη σε μια ακόμη μέθοδο χειρισμού.

Ανάμεσα στις πιθανότητες, που αναφέρει και η ίδια, για παράδειγμα σε First person Shooters, όπου ο gamer θα μπορεί να σημαδεύει τους αντιπάλους του με μια ματιά, σε παιχνίδια στρατηγικής να επιλέγει με τον ίδιο τρόπο μονάδες, ακόμη και σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου να… “πασάρει” τη μπάλα στον παίκτη που κοιτάζει.

Οι πιθανότητες είναι άπειρες, και μάλλον δικαιολογούν το κόστος των $95 που ζητά η εταιρεία για την προπαραγγελία του μέσα από το site της. Αρκεί, βέβαια, να λειτουργεί όπως υπόσχεται, διότι, κατά τα άλλα… απο υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές μέχρι σήμερα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.