Τρεχάτε, χωριανοί! Γεννήθηκε η SkyNet!

Θυμάστε το έξυπνο δίκτυο υπολογιστών που αποτέλεσε την καταστροφή της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το σενάριο των ταινιών της σειράς ταινιών Terminator; Μόλις έγινε πραγματικότητα!robots

Εντάξει, όχι ακριβώς το ίδιο, και όχι από τους ίδιους δημιουργούς, και όχι για τον ίδιο σκοπό, και… εντάξει, καταλαβαίνετε που το πηγαίνουμε. Μόλις, όμως, δημιουργήθηκε το πρώτο πραγματικό αντίστοιχο του.

Πρόκειται για ένα δίκτυο, που ακούει στο όνομα RoboEarth, και έχει ως στόχο να αποτελεί μια κοινή αποθήκη γνώσης για τα robots όλο τον πλανήτη. Σκοπός του, όταν μαθαίνει κάτι ένα ρομπότ, να μη χρειάζεται να το μαθαίνουν και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να μπορούν να αντλήσουν την γνώση απευθείας από αυτό το δίκτυο, όπου θα την έχει… “ανεβάσει” το πρώτο.

Nao - Aldebaran Robotics

Έτσι, ουσιαστικά, μιλάμε για την πραγματοποίηση μιας κλασικής ιδέας του χώρου της Επιστημονικής Φαντασίας, αυτή του συλλογικού εγκεφάλου, του λεγόμενου Hive Mind, όπου το σύνολο από πολλές αυτόνομες οντότητες έχει ένα κοινό, “ομαδικό” εγκέφαλο. Οι σκέψεις της καθε μονάδας μοιράζονται με όλες τις υπόλοιπες, και όλες αποτελούν κομμάτια ενός μεγαλύτερου συνόλου.

Και έτσι, όταν ένα ρομπότ καταφέρει να εντοπίσει τους ανθρώπους που έχουν επιβιώσει, τα υπόλοιπα θα γνωρίζουν ακριβώς τη θέση τους, ώστε να μπορέσουν να μας πετάξουν τις πυρηνικές με ασφάλεια!

dangerous-robot-for-human-workers-500x332.jpg

Φυσικά, ο στόχος δημιουργίας του RoboEarth δεν είναι ο πυρηνικός όλεθρος και η ολική εξαφάνισή του ανθρώπινου είδους από τις μηχανές, μα η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών, αφού το δίκτυο δοκιμάζεται σε συνθήκες ενός ψεύτικου, δοκιμαστικού δωματίου νοσοκομείου, όπου διαφορετικά robots θα μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με το πως να προσέχουν τους ασθενείς.

Από την άλλη, βέβαία, έτσι αθώα ξεκινάνε όλα, και τσουπ, στο τέλος επιβιώνουν μόνο οι κατσαρίδες! Φοβού!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.