Η αγορά των smartphones παραμένει δίπολο μεταξύ iOS και Android

Η Apple μπορεί να υποχωρεί έναντι του συνασπισμού του Android, αλλά έχει αποσπάσει ένα μεγάλο κομμάτι από την τεράστια αγοραστική πίτα της Κίνας.

Η κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς των smartphones δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα μέσα στο 2013. Το Android έχει ενισχυθεί αρκετά, τα iPhones έχουν υποχωρήσει, αλλά όχι σε “ανησυχητικό” βαθμό, ενώ τα Windows Phones έχουν κολλήσει λίγο κάτω από το 10% και δεν μπορούν να βρουν τη φόρμουλα για ένα θεαματικό ξεπέταγμα, που θα τα καταστήσει απειλητικά στους άλλους δύο μεγάλους παίκτες.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τα σχετικά αποτελέσματα της τελευταίας σχετικής έρευνας, η Apple έχει καταφέρει να αποσπάσει το 1/5 της τεράστιας κινεζικής αγοράς, κάτι που μεταφράζεται σε μπόλικο παρά για την εταιρεία της Καλιφόρνιας. Στον ορίζοντα ωστόσο ήδη αρχίζουν να μαζεύονται γκρίζα σύννεφα, καθώς οι κινεζικές βιομηαχνίες, με πρωτάρχουσα τη Xiaomi, δείχνουν αχτύπητες εντός έδρας, έχοντας ξεπεράσει ήδη τόσο την Apple όσο και τη Samsung.

Φανατικά “μηλαράκηδες” παραμένουν οι Ιάπωνες, οι οποίοι ψοφάνε για iPhones και δεν προούνται ούτε από τσουνάμι, ούτε από σεισμούς ή εισβολές Kαϊτζου. Από την άλλη πλευρά, οι “λατίνοι εραστές” Ισπανοί και Ιταλοί, δηλώνουν φανατικά Android-fans, ενώ, παρότι τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την Ελλάδα, γνωρίζουμε από περσινές στατιστικές, ότι τα ποσοστά του Android και στη χώρα μας προσεγγίζουν το 70%.

Για το 2014, αναμένεται να πωληθούν 1 δισεκατομμύριο smartphones στον πλανήτη, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος και δη στις αναπτυσσόμενες χώρες, βρίσκει σε ένα smartphone έναν φτηνό τρόπο πρόσβασης στο Internet, αλλά και σε “apps” που διευκολύνουν την καθημερινότητά του.

mobiles-2013
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.