Ένα καροτσάκι για τον κύριο Cook

Η Apple διατρανώνει ότι δεν αφήνει κανένα να μπαινοβγαίνει στους servers της και να “τσιμπάει” τα στοιχεία των πελατών της.
tim-cook
Μέσ στον κυκεώνα των αποκαλύψεων για τη διείσδυση της NSA και των αμερικανικών κρατικών οργάνων κατασκοπείας στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, πήρε η μπάλα και την Apple: έτσι βγήκε η “βρώμα” στην πιάτσα ότι η Apple έχει δώσει πρόσβαση “backdoor” στους servers της, επιτρέποντας στην NSA να κάνει το θεάρεστο έργο της.

Τώρα, που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε η Apple είναι πολύ εύκολος στόχος και υπάρχουν πολλοί καλοθελητές για να τη θάψουν και να δημιουργήσουν σκάνδαλα χωρίς βάση, αναμιγνύοντάς την. Το γεγονός είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο CEΟ της Apple, Tim Cook βγήκε σε αμερικανικό κανάλι και διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δώσει στην NSA αντικλείδι για το μαγαζί. Μάλιστα ανέφερε ότι θα πρέπει να “τους βγάλουν έξω με το καροτσάκι”, αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Όποιος θέλει τον πιστεύει. Μερικοί λένε πως σε τέτοιες περιπτώσεις η διάψευση σημαίνει παραδοχή της ενοχής. Επειδή και πάλι εμείς θέλουμε να κάνουμε απλώς το συνήγορο τυ διαβόλου, θα αφήσουμε το ερώτημα να πλανάται, αναμένοντας την κατάληξη αυτής της ιστορίας.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.