Πας Αμερική; Μην πάρεις smartphone, tablet και laptop.

Θέλεις να μπείς στην Αμερική; Αν σου τα ζητήσουν, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μην παραδώσεις για έλεγχο το smartphone, tablet ή laptop σου. Τώρα πια, και με απόφαση δικαστηρίου!
ABC's "Good Morning America" - 2013

Ποιος είπε ότι οι νόμοι της Αμερικής, οι Αρχές της Αμερικής, το Σύνταγμα της Αμερικής, αλλά και η όποια… παρακολούθηση, από πλευράς της Αμερικής (της Αμερικής), πράγματα για τα οποία διαβάζουμε πια επί… καθημερινής βάσεως, αφορούν μόνο τους πολίτες της Αμερικής; Όχι, nope και ξέχνα το, αφού αφορούν την ίδια την Αμερική, στο σύνολο της: τους πολίτες της, τις αρχές της, τα ζώα της (μερικές φορές, αυτά τα δυο τελευταία είναι το ίδιο), αλλά και όποιους… θέλουν “να μπουν” σε αυτήν!

Είσαι ένας από τους; Τέλεια! Παίζει και να μείνεις χωρίς laptop, smartphone, tablet ή οτιδήποτε έχεις που παίρνει μπαταρίες, κάρτα μνήμης και βουίζει – ικανό να τρομάξει τον όποιο “ελεγκτή” στο αεροδρόμιο “σε κόψει” πως “δεν είσαι γνήσιος αμέρικαν”. Κάτι, βέβαια, κομματάκι δύσκολο να εκτιμηθεί, αφού από τη φύση της η Αμερική είναι ένα αμάλγαμα πολιτισμών. Για να σε βοηθήσουμε ας πούμε απλά πως το “γνήσιος αμερικάνος” ταιριάζει οπτικά κάπως σαν την ιδέα που είχε ο Χίτλερ για το πώς είναι η ιδανική εμφάνιση των ανθρώπων. Αλλά στο πιο παχύ τους. Διότι burgers.

Όπως απεφάνθη, λοιπόν, δικαστήριο “προς τα ‘κείθε”, σε υπόθεση που υποστήριζε πως “όσοι μπαίνουν στη χώρα προστατεύονται από το τέταρτο άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει να τους ψάξει κανείς ή να κατάσχει την περιουσία τους αν δεν έχουν κάνει κάτι παράνομο”, κάτι τέτοιο… Δεν!

native-american-pride-hawk

Αντίθετα, οι αρχές της Αμερικής έχουν καθε δικαιωμά όχι μόνο να σε ψάξουν, και μαζί με εσένα και τις ηλεκτρονικές συσκευές σου, αλλά ακόμη και να τις κατάσχουν. Ναι, ακόμη και αν η αιτία είναι πως “δεν τους άρεσε η φάτσα σου”!

Captain_America_XXX.jpg

Info

Τι πάει να πει “μόλις το αγοράσες το tablet και σε έβαλε μέσα 700 ευρώ”; Τολμάς να “την πεις” στις αρχές της Αμερικής; Ποιος είσαι εσυ, ρε; Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί; Ξέρεις αν πήραν δώρο tablet στις γιορτές; Ε; Ξέρεις; Πώς τολμάς..!

Έτσι, καλού κακού, αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις στη χώρα των υπερήφανων αετών, καλύτερα απέφυγε να έχεις μαζί σου στο κινητό σου εκείνα τα SMS που σου έστειλε ο Osama bin Laden!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.