E.T.: το χειρότερο παιχνίδι ever, τώρα… διορθωμένο!

Γιατί να καθίσεις και να ασχοληθείς με την διόρθωση του χειρότερου παιχνιδιού στην ιστορία του gaming; Γιατί μπορείς, να γιατί!
atari_2600_et_title_screen.jpg

Δεν γνωρίζουμε τα παλικάρια που “τρέχουν” το NeoComputer, αλλά… Αλλά θαυμάζουμε και σεβόμαστε το project τους στο οποίο “πέσαμε” κατά τύχη, όπου… διόρθωσαν το E.T.! Μισό, όμως, διότι μάλλον οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλάμε.

Την εποχή που το Atari 2600 μεσουρανούσε, και οι φώκιες δεν ήταν ακόμη είδος προς εξαφάνιση, μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες ήταν το E.T., “The Extra Terrestrial”, γνωστό στη χώρα μας ως “E.T.: ο εξωγήινος”.

Ody's thoughts

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως ο τίτλος ήταν εξαρχής άτοπος, αφού τα αρχικά “E.T.” σημαίνουν “εξωγήινος”. “Extra-Terrestrial”, “Ώξω-Γήινος”, γιου νόου. Δηλαδή, ο πλήρης τίτλος της είναι “Εξωγήινος: ο εξωγήινος”! Σώπα, εννοείς… Δηλαδή, ο εξωγήινος είναι… εξωγήινος;! Τι είπες τώρα βρε αδερφέ! Βάλε πρώτα ένα spoiler warning! Τι reversal ήταν αυτό; Ωωωω!

Atari_2600_ET_Cover.jpg

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον ντόρο που έχει γίνει με την ταινία, η Atari βιάστηκε για να δημιουργήσει στα γρήγορα έναν τίτλο που θα μπορούσε να πλασάρει στο τότε εδώ-και-τώρα στην αγορά.

Η ιστορία θέλει τον τίτλο να έχει αναπτυχθεί μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες, κακήν-κακώς, με τα χίλια-μύρια προβλημάτα, να κυκλοφορεί σε κατάσταση χειρότερη και από τις χειρότερες μπέτες (πληθυντικός του “beta”, de!) και, τελικά, να καταλήγει να αποσύρεται από την αγορά, η Atari να μαζεύει τα όποια αντίτυπα, έχοντας “μπει χοντρά μέσα”, και να τα… θάβει σε απροσδιόριστο σημείο.

Atari_2600_ET.jpg

Ody's thoughts

Εδω να κάνουμε μια παρένθεση για να αναφέρουμε πως πληροφορίες θέλουν μια από τις πρώτες εκπομπές που θα προβληθούν αποκλειστικά μέσα από το Xbox Live και το Xbox One να αφορά ακριβώς αυτόν τον εντοπισμό των αντιτύπων του E.T. που η Atari έθαψε, κάπου, κάπως!

Πίσω στο θέμα μας, λοιπόν, ένα παλικάρι, το project του οποίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά με ένα κλικ στην πηγή μας, αποφάσισε να… λύσει όλα τα προβλήματα που εχει το κλασσικό-μα-ποτέ-αγαπημένο E.T. για το Atari 2600.

Έκανε, λοιπόν, μια σειρά αλλαγών, που ξεκινάνε απο τις πιο απλές, όπως για παράδειγμα το ότι ο χαρακτήρας στο παιχνίδι παρουσιάζεται πράσινος, ενώ στην πραγματικότητα είχε ένα… κομματάκι πορτοκαλί χρώμα, και φτάνουν μέχρι το λεγόμενο Collision Detection, δηλαδή το πώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι τις “συγκρούσεις” του χαρακτήρα με διάφορα αντικείμενα στον κόσμο του.

Atari_2600_ET_002.jpg

Στη σελίδα του project του, λοιπόν, που θα βρείτε επισκεπτόμενοι την πηγή μας, σας λέει πως να κάνετε και εσείς αυτές τις αλλαγές σε μια ROM του παιχνιδιού, ώστε να το παίξετε διορθωμένο μέσα από κάποιον εξομοιωτή. Και μάλλον, με την αγάπη του για τον τίτλο, καταφέρνει να μετατρέψει όποιον μέχρι σήμερα τον απεχθανόταν και θεωρούσε πως του… αμαύρωσε την παιδική ηλικία σε κάποιον που, έστω, θα τον αποδεχθεί ως “ένα παιχνίδι με προβλήματα που, όμως, διορθώνονταν ή δεν είναι, τελικά, τόσο σημαντικά όσο νόμιζε”.

atari_2600_et_phone_home_wallpaper.jpg
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.