45% αύξηση στις πωλήσεις του 3DS το 2013

Μπορεί η νέα κονσόλα της Nintendo, Wii U να… ξύνει τον πάτο, αλλά το 3DS καλά κρατεί!Nintendo_3DS.jpg

Και ενώ το μεγάλο αδερφάκι του συνεχίζει να… μας παρέχει ασύστολο γέλωτα, το 3DS συνεχίζει να πουλάει σαν τρελό, τουλάχιστον όσον αφορά στα παιχνίδια του. Η μικρή, φορητή, και αγαπημένη κυρίως στις μικρές ηλικίες κονσόλα της Nintendo, είδε αύξηση στις πωλήσεις των παιχνιδιών της της τάξης του 45% για το 2013.

Μέσα στους 12 μήνες του έτους πωλήθηκαν περισσότερα από 16 εκατομμύρια κομμάτια, σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2012 – σχεδόν τα διπλάσια.

Δυστυχώς για τη Nintendo, όμως, δεν μπορεί να συνεχίσει να ποντάρει και πολύ καιρό ακόμη στο… “μηχανάκι που τυπώνει λεφτά”, αφού η τεχνολογία εξελίσσεται, και μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχεί και τόσο για το PS Vita, αλλά σίγουρα smartphones και tablets του έχουν φάει αρκετές πωλήσεις. Τα περισσότερα παιδιά που μέχρι πρόσφατα ζητούσαν για δώρο ένα 3DS, τώρα πια προτιμούν ένα smartphone ή tablet, και αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή στις προτάσεις της Nintendo – για παράδειγμα, η εμφάνιση μιας νέας φορητής κονσόλας – update στο 3DS, το πιθανότερό είναι πως θα δούμε και σε αυτό, στα επόμενα χρόνια, μια πτώση αντίστοιχη με αυτή του μεγάλου Wii U.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.