Τα παιχνίδια της Marvel εξαφανίζονται!

Τίτλοι όπως το σχετικά πρόσφατο Deadpool αλλά και κάποιες προηγούμενες περιπέτειες του Spiderman και των X-Men έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από το Xbox Live, το PlayStation Network αλλά και το Steam.
Deadpool_001.jpg

Κανένας δεν γνωρίζει τους λόγους, και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά αυτό που είναι ορατό για την ώρα είναι η εξαφάνιση σχεδόν όλων των τελευταίων τίτλων που βασίζονται σε δύο comics της Marvel.

Συγκεκριμένα, τόσο το Deadpool που προαναφέραμε, αλλά και τα Spider-Man: Friend or Foe, Spider-Man: Web of Shadows, Spider-Man: Shattered Dimensions, Spider-Man: Edge of Time, X-Men: The Official Game, X-Men Destiny, X-Men Origins: Wolverine, “την έκαναν διακριτικά” από τα τρια μεγαλύτερα δίκτυα ψηφιακής διάθεσης παιχνιδιών, το Xbox Live, το PlayStation Network καθώς και το Steam της Valve.

x-men_origins_wolverine_002.jpg

Αν είχατε αναβάλλει μέχρι σήμερα την αγορά τους… Ατυχήσατε. Ψάξτε για εκδοχές-σε-δισκάκια, αν έχετε Xbox 360 ή PlayStation 3. Για PC, όλο και “κάτι παίζει” σε digital ακόμη, αλλά μάλλον θα τα δούμε να εξαφανίζονται και από εκεί.

Εκτιμήσεις, πάντως, θέλουν τη Disney, στην οποία πια ανοίκει η Marvel Comics, να αναδιαπραγματεύεται τους όρους εκμετάλλευσης των χαρακτήρων της, με αρκετές εταιρείες να αποφασίζουν “να μην παίξουν μαζί της” θεωρώντας ασύμφορη μια νέα συμφωνία.

Ody's thoughts

Από την άλλη, έχω και μία προσωπική θεωρία. Άν αποδειχθεί αληθινή, να… θυμηθείτε πως την πρωτοδιαβάσατε εδω! Ίσως η Marvel Comics να θέλει να κάνει με τα παιχνίδια που βασίζονται σε χαρακτήρες της οτι έκανε και με τις σχετικές ταινίες. Με άλλα λόγια, να δημιουργήσει δικά της εσωτερικά studios, που θα σέβονται τους χαρακτήρες και τις ιστορίες της, για να μας δώσει, επιτέλους, αυτό που θα λέγαμε “πεντάστερους” τίτλους με αυτούς. Διότι όσο καλά και αν ήταν κάποια από τα παιχνίδια με χαρακτήρες της που έχουμε δει μέχρι σήμερα, δεν θυμάμαι να βραβεύτηκε ποτέ κάποθιο απ’ αυτά ως “παιχνίδι της χρονιάς”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.