Πώς το Uncharted πήρε το όνομα Uncharted

Μιλώντας στο IGN, ο Evan Wells της Naughty Dog εξήγησε πως το Uncharted δεν ήταν το αρχικό όνομα της, διάσημης πια, σειράς δράσης. Nope. Αρχικά… ήταν ανώνυμη. Για καιρό!
Uncharted_3.jpg

Καθώς έφτιαχνε το Uncharted, η Naughty Dog δεν είχε καταλήξει σε έναν τελικό τίτλο για το παιχνίδι της. Ακόμη και μέχρι λίγο πριν την πρώτη αποκάλυψη του, το Uncharted ήταν… ανώνυμο, και όποιος γνωρίζε για αυτό απλά το αποκαλούσε “ο νέος τίτλος της Naughty Dog”.

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι πως “uncharted” καλείται στην αγορά της Αγγλίας ένα παιχνίδι όταν… δεν έχει καταφέρει να μπει στο Top 10! Ειδικά για την εκεί αγορά, λοιπόν, φαινόταν κομματάκι… ηλίθιο να ονομάσεις έτσι τον τίτλο σου. Θα ήταν σαν να τον ονόμαζες, με τη δική μας γλώσσα και λογική, “Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος”. Εμ… Ή κάπως έτσι… Εεεε… Ναι…

Uncharted_e3.jpg

Ακριβώς για αυτό, ο τότε Executive Vice President της Sony, Phill Harrison, είχε απαγορεύσει στην Naughty Dog να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα – πάντα… φιλικά. Η ίδια έψαχνε για κάποια εναλλακτική, και μάλιστα παρουσίασε αρχικά τον τίτλο ανώνυμα.

Κοντά στους τρεις μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη του, και ενώ όσοι το ειχαν δει είχαν αρχίσει να το αποκαλούν… “Dude Raider” (“κολλητέ, είναι σαν το Tomb Raider, αλλά αντί για τη Lara, ένας αξύριστος dude χωρίς καμπύλες – αίσχος λέμε!”), ο Phillip Harrison… παρέδωσε τα όπλα και δέχτηκε το “Uncharted” ως τελικο όνομα του τίτλου.

Και, από εκεί και έπειτα, τα υπόλοιπα μάλλον είναι μια περισσότερο γνωστή ιστορία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.