Με νέο design τα Steam Controllers

Χωρίς οθόνη αφής, με πιο “τυπικά” πλήκτρα, πιο κοντά σε “παραδοσιακά” joypads θα είναι τα τα επίσημα χειριστήρια που η Valve δημιούργησε για τα μηχανάκια της.Steam_Controllers_002.jpg

Οι δυο… περίεργες κυκλικές επιφάνειες αφής, που αποτελούσαν το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα των χειριστηρίων των Steam Machines, παραμένουν ως είχαν. Δίπλα τους, όμως, τώρα συναντάμε δύο τυπικούς “σταυρούς” πλήκτρων, που θα επιτρέπουν και στα πιο… περίεργα από τα υπάρχοντα παιχνίδια να δουλεύουν, έστω, με αυτόν τον… παλιομοδίτικο τρόπο χειρισμού.

Αν και το αντίστοιχο αυτών των πλήκτρων βρισκόταν σε άλλα σημεία στην προηγούμενη έκδοση των χειριστηρίων, η Valve αποφάσησε να τα μετακινήσει σ’αυτήν την πιο συνηθισμένη θέση, ακριβώς για λόγους συμβατότητας με παλιότερους τίτλους.

Άξιο αναφοράς, πως ενώ τα πλήκτρα έκαναν την εμφάνισή τους, εξαφανίστηκε η οθόνη αφής που η εταιρεία πρότεινε ως πρόσθετο μέσο χειρισμού, και που είχε περιγράψει πως θα βρισκόταν ανάμεσα στις δύο κυκλικές περιοχές σε μια επόμενη έκδοση του χειριστηρίου της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.