Κρατηθείτε, ω, γερασμένοι gamers: το… Midwinter επιστρέφει!

Όχι, μικρέ και άβγαλτε gamer, δεν περιμένουμε να γνωρίζεις το όνομά Midwinter. Εξάλλου, μάλλον είχε κυκλοφορήσει πολυ πριν γεννηθείς, αφού έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του! Και όμως, επιστρέφει! Και αυτό!MidWinter_002.jpg

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια επιβίωσης, και σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά για την εποχή του, το Midwinter τοποθετούσε τον παίκτη σε ένα χιονισμένο και εχθρικό περιβάλλον, όπου εκτός από τους χαρακτήρες του τίτλου έπρεπε να αντιμετωπίσει και τις αντιξοότητες των καιρικών συνθηκών.

Το χιονισμένο περιβάλλον αποτελούσε ίσως το μεγαλύτερο αντίπαλό στον τίτλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και ένα από τα πρώτα παιχνίδια που παρείχε τόσο μεγάλη ελευθερία κίνησης: ο παίκτης δεν κυκλοφορούσε μόνο… πεζός, αλλά μπορούσε και να οδηγήσει διαφορετικούς τύπους οχημάτων για να καλύψει μεγάλες εκτάσεις, πρακτικά παίζοντας ένα… προϊστορικό αντίστοιχο των σημερινών sandbox τίτλων, όπως η σειρά των Grand Theft Auto.

MidWinter_001.jpg

Η νέα έκδοση του τίτλου αναπτύσσεται από την Chilli Hugger Software, που είχε αναπτύξει και το remake για iOS ενός άλλου τίτλου του αρχικού δημιουργού του Midwinter, Mike Singleton, το The Lords of Midnight.

Και, ναι, όπως συνηθίζεται πια, ο τίτλος θα κάνει την εμφάνιση του και μέσα από το KickStarter, όπου θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει την αρχική χρηματοδότηση που απαιτείται για την ανάπτυξη του.

MidWinter_003.jpg

Κρίμα που ο ίδιος ο δημιουργός του, Mike, δεν θα βρίσκεται κοντά μας για να θαυμάσει την αναγέννηση του (τότε) χιλιοβραβευμένου τέκνου του, αφού μας άφησε το 2012 σε ηλικία 61 ετών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.