Και η Toshiba θα στρημάρει παιχνίδια στις τηλεοράσεις της.

Τι, νομίζατε πως η Sony, με το PlayStation Now, ήταν η μόνη που σκόπευε να ασχοληθεί με το game streaming; Χα! Και η Toshiba “χώνεται στο παιχνίδι”, αφού θα σου επιτρέπει να παίζεις παιχνίδια των PCs στην TV σου. ΧΩΡΙΣ PC, έτσι;Toshiba_TVs.jpg

Η Toshiba, λοιπόν, παρουσίασε στην CES την δική της αντιπρόταση στην υπηρεσία Gaikai, που αφού εξαγόρασε η Sony μετονόμασε σε αυτό που τώρα γνωρίζουμε ως PlayStation Now.

Στην περίπτωση της Sony, η υπηρεσία της προβλήθηκε ως “χρησιμοποιήσιμη” κυρίως μέσα από την τελευταία κονσόλα της, PlayStation 4, ενώ θα είναι προσβάσιμη και μέσα από τις υπόλοιπες σχετικά πρόσφατες κονσόλες της, καθώς και από τα τελευταία μοντέλα των τηλεοράσεων Bravia.

batman arkham origins 004

Η Toshiba, όμως, δεν έχει το δικό της PlayStation, ούτε τις δικές τις κονσόλες, οπότε η δίκη της πρόταση περιορίζεται στις τηλεοράσεις της. Που, ουσιαστικά, είναι και αυτό που μάλλον θα ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο: το να παίζει παιχνίδια στην τηλεόραση του, δίχως να χρειάζεται να έχει το hardware στο οποίο τρέχουν αυτά.

Και επειδή, όπως είπαμε, δεν έχει κονσόλες, μιλάμε για παιχνίδια που έχουμε δει στους υπολογιστές, που κυκλοφορούν σε αυτούς από άλλες εταιρίες, όπως τα Street Fighter X Tekken, Devil May Cry 4, Dead Rising 2, Resident Evil 5, Batman: Arkham Asylum και Arkham City.

Πίσω από την δική της πρόταση θα κρύβεται η υπηρεσία GameNow της ταϊβανέζικης Ubitus, ενώ θα είναι προσβάσιμη μέσα από τα νεότερα μοντέλα τηλεοράσεων της με πρόσβαση στο Internet, από τα οποία επίσημα κατονομάστηκαν τα L3400U, L5400U και L7400U.

Η κυκλοφορία αυτών αναμένεται στην Αμερική εντός μηνών, “στο πρώτο τρίμηνο του έτους”, και για τον υπόλοιπο κόσμο… βλέπουμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.