Θα δούμε νέο Xbox μετά το Xbox One; Ω, ναι!

Μπορεί οι δικτυακές υπηρεσίες streaming παιχνιδιών, όπως το PlayStation Now, να παρουσιάζονται ως το πολύ κοντινό μέλλον μας, μας σύμφωνα με τον Phil Spencer των Microsoft Studios, αυτό δεν σημαίνει και πως ήρθε το τέλος για τις κονσόλες όπως τις γνωρίζουμε.xbox 360 002

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν πιστεύει πως το Xbox One θα είναι η τελευταία κονσόλα του είδους του, εννοώντας πως στο μέλλον την θέση των “φυσικών”, “υλικών” κονσόλων θα πάρουν οι διαδικτυακές υπηρεσίες, ο Phil Spenser απάντησε πως οχι.

Quote:

Νομίζω πως οι τοπικοί υπολογισμοί (Σημ.: local compute) θα είναι σημαντικοί για αρκετό καιρό ακόμη.

Και έχει απόλυτο δίκιο, αφού όσο κι αν βελτιωθεί η κατάσταση, όσο γρήγορες και αν είναι οι συνδέσεις προς το Internet, όσο άμεση η απόκριση τους, πάντα θα μεσολαβεί μια κάποια καθυστέρηση κατά την επικοινωνία με έναν server στην άλλη άκρη της γης.

Σκεφτείτε το σαν την επικοινωνία με έναν φίλο: άλλο να βρίσκεται στην Αυστραλία και να του μιλάς απ’ το τηλέφωνο ή το Skype, άλλο να… βρίσκεται μπροστά σου και να βάλετε από κοντά επάνω από ένα ποτήρι καφέ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.