Η Marvel αντιγράφει το… Mass Effect στο Agents of SHIELD;!

Η σειρά Agents of SHIELD δεν έχει έρθει ακόμη προς τα μέρη μας, και αυτό είναι θετικό, διότι όταν, με το καλό, έρθει, θα ξέρουμε για να προσέξουμε τη σκηνή όπου η Marvel Comics “δανείστηκε περιεχόμενο” από τα Mass Effect της Bioware!Agents_of_SHIELD-Mass_Effect_Artwork_001.jpg

Όπως είδαν θεατές της σειράς σε ένα από τα τελευταία επεισόδια της, ένα κτήριο που παρουσιάζεται σε μια σκηνή της είναι σχεδόν… copy paste απο σχέδια της Bioware με θέμα τον κόσμο των Mass Effect.

Agents_of_SHIELD-Mass_Effect_Artwork_002.jpg

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν η Marvel ζήτησε άδεια απο την Bioware για να χρησιμοποιήσει τα δικά της σχέδια ως βάση για το κτίριο στην τηλεοπτική σειρά της, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο, αφού η δική της εκδοχή είναι κομματάκι διαφορετική σε εμφάνιση. Από αυτή την άποψη, αν ήθελε κάτι διαφορετικό, θα μπορούσε να το σχεδιάσει από το μηδέν. Εξάλλου, μην ξεχνάμε, μιλάμε για την Marvel Comics. Αν έχει… πλεόνασμα σε κάτι, αυτό είναι άτομα που γνωρίζουν από σχεδίαση!

Η υπόθεση μυρίζει από μακριά πως κάποιοι συντελεστές της σειράς έκαναν απλά μια αναζήτηση στο Internet για εικονούλες τους άρεσαν, βρήκαν μια, της… άλλαξαν τα φώτα χωρίς να συνειδητοποιήσουν πως προστατεύεται από copyright αλλά και πως οι θεατές την σειράς τους εντάσσονται στο ίδιο σύνολο με τους πιθανούς αρχικούς αποδέκτες της εικόνας, και ορίστε μια πιθανή μήνυση που μοιάζει απλά θέμα χρόνου!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.