Μιλιούνια παίκτες στο League of Legends

27 εκατομμύρια παίκτες σσυνδέονται κάθε μέρα για να πλακωθούν με ξόρκια και χατζάρια στο LoL.
To League of Legends περνά μεγάλες στιγμές, αυτή την εποχή, αν πιστέψουμε την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας του, Riot Games, η οποία ισχυρίζεται ότι καθημερινά 27 εκατομμύρια παίκτες κάνουν login στους servers της. Παράλληλα, στις ώρες αιχμής, 7,5 εκατομμύρια παίκτες είναι συνδεδεμένοι και παίζουν παράλληλα, χάρη στους άπειρους servers που ειναι διεσπαρμένοι σε όλες τις ηπείρους.

Το LoL δεν έχει τα καλύτερα γραφικά, ούτε το καλύτερο gameplay. Δεν έχει καν ιδιαίτερη ποικιλία, αφού ουσιαστικά η όλη υπόθεση είναι να υπερισχύσει μια ομάδα εναντίον της άλλης σε έναν τυπικό χάρτη με δεδομένα στοιχεία, χωρίς εκπλήξεις. Ούτε πολύπλοκο story, ούτε cinematics, τίποτε. Μόνο συνεχές, επαναλαμβανόμενο μέχρι τελικής πτώσης γιουρούσι.

Βέβαια, η επαναληψιμότητα είναι ίσως ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του: οι παίκτες το μαθαίνουν εύκολα, οι ομάδες σχηματίζονται εξίσου εύκολα, η ποικιλία ηρώων και εξοπλισμού είναι τεράστια, και τα mechanics είναι έξυπνα όσο και… σατανικά: από τη μια πλευρά, αν πεθαίνει κανείς συνέχεια, μπορεί μεν να επανεμφανίζεται με respawns, αλλά “τρέφει” την άλλη ομάδα με πόντους και γίνεται το μαύρο πρόβατο της ομάδας. Αλλά και από την άλλη πλευρά, αν κανείς αρχίσει και παίρνει στο φαλλάγι τους αντιπάλους, θα γίνει αμέσως ο στόχος και όλοι θα πέσουν επάνω του να τον φάνε, αφού όπως τον ρίξει, θα πάρει ένα μεγάλο bonus. Έτσι διατηρούνται πάντα οι ισορροπίες και πρέπει να κινηθεί κανείς έξυπνα, βοηθώντας την ομάδα του, αλλά χωρίς να κάνει βεντετισμούς και ηρωικές επελάσεις.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.