Έρχεται το ντοκιμαντέρ για το Gran Turismo

Με τον τίτλο “KAZ: Pushing the Virtual Divide”, το ντοκιμαντέρ τιμά τη σειρά των Gran Turismo και του δημιουργοού της, Kazunori Yamauchi.

Στις 22 Ιανουαρίου θα προβληθεί μέσω streaming, από την υπηρεσία Hulu, το ντοκιμαντέρ KAZ: Pushing the Virtual Divide, στο οποίο παρουσιάζεται το όραμα του δημιουργού του Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, η επίδραση του στα video games, και ειδικότερα στην εξομοίωση του αυτοκινήτου, αλλά και γενικότερα στη βιομηχανία της αυτοκίνησης.

Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε διάρκεια ενός έτους σε τοποθεσίες όπως Σίλβερστοουν, Λος Άντζελες, Τόκιο και Νούρμπουρκρινγκ, περιέχει αφηγήσεις και σχολιασμό από άτομα που αναμείχθηκαν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο στη σειρά του Gran Turismo, όπως ο Jann Mardenborough (νικητής του θεσμού GT Academy το 2011), Jordan Greer (ιδρυτής του GTPlanet ), και ο Darren Cox (Διευθυντής της Nissan Global Motorsports).

Μπορεί οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του racing simulation να κατατάσσουν το Gran Turismo στα “simcades”, ένα υβρίδιο μεταξύ simulation και arcade, αλλά η ουσία παραμένει ότι η σειρά είναι μακράν η δημοφιλέστερη στον κόσμο, και άρρηκτα συνδεδεμένη με το PlayStation.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.