Ψηφιακοί φακοί επαφής για διαβητικούς από την Google

Άν και θεωρητικά μοιάζει με ξαδερφάκι του Google Glass, το νέο gadget της Google δεν έχει σχέση με εκείνο ούτε στο σκόπο υπαρξής, ούτε στον τρόπο λειτουργίας. Μοναδικό κοινό στοιχείο τους, πως και τα δύο… φοριούνται στο μάτι.google_contact_lens_002.jpg

Είναι γνωστό εδώ και… αιώνες ότι διαβάζοντας πληροφορίες από τα σωματικά υγρά μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε συμπεράσματα για την υγεία ενός ατόμου. Η Google, όμως, είναι η πρώτη εταιρία που έχει σχεδόν έτοιμο για εμπορική διάθεση το πρώτο καταναλωτικό gadget του είδους.

Πρόκειται για έναν φακό επαφής, επάνω στον οποίο η Google έχει ενσωματώσει ενα τσιπάκι και έναν αισθητήρα, ώστε αναλύοντας τα δάκρυα (“την υγρασία”) στα μάτια να διαβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο σώμα.

google_contact_lens_003.jpg

Το gadget απευθύνεται στους διαβητικούς, και η Google σκοπεύει στο πολυ κοντινό μέλλον να του ενσωματώσει και leds ώστε να υπάρχει και ενας ορατός τρόπος… συναγερμού σε περίπτωση που ανιχνεύσει πως “κάτι δεν πηγαίνει καλά”.

Άν και μιλάμε για να πειραματικό προϊόν, η Google συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες στην Αμερική ώστε να μπορέσει να το καταστήσει εμπορικά διαθέσιμο μέσα στα επόμενα χρόνια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.