Το Linksys WRT επιστρέφει!

Όχι, όχι το κλασσικό, αγαπημένο αλλά παλιό και… γερασμένο, πια, WRT54G, το πλέον αναγνωρίσιμο router όλων των εποχών, αλλά… η εμφάνιση του! Σε νέο μοντέλο!linksys_wrt_1900ac_002.jpg

Η Linksys αναγνώρισε την… ιστορική αξία του κλασσικού, πια, μοντέλου της WRT54G, και οσάν καλός… κατασκευαστής αυτοκινήτων (διότι μόνο αυτοί μας συνηθίζουν σε κάτι τέτοια) αποφάσισε να δανειστεί το design του για το νέο της WRT 1900AC.

Προφανώς δεν είναι ολόϊδιο, αλλά ακολουθεί την ίδια αισθητική, “φορώντας” και σχεδόν ακριβώς τα ίδια χρώματα με τον… παππούλη του.

Το… εγγονάκι υποστηρίζει WiFi 802.11ac, διαθέτει 4 θύρες Ethernet σε ταχύτητες Gigabit, καθώς και θύρες USB 3.0 αλλά και USB 2.0 / eSATA για σύνδεση σκληρών δίσκων (και, πρακτικά, την άμεση μετατροπή του “πακέτου” σε λύση δικτυωμένης αποθήκευσης – όπως-λέμε-NAS).

Το καλύτερο όμως μάλλον είναι πως ενστερνίζεται την… χακεμένη κληρονομιά του, αφού ο παππούλης του ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα routers-για-“πείραγμα”. Και έτσι, αυτό προτείνει εξαρχής να “παίξει” κανείς μαζί του. Open source for the win, που λένε και οι φίλοι μας οι Ισλανδοί. Εμ… Εεργκ…

Τα παραπάνω, μαζί με τη… ντιζαϊνιά του θέματος, αλλά και το… ξύπνημα των αναμνήσεων των απανταχού geeks, δικαιολογεί ως ένα σημείο το κομματάκι τσουχτερό αντίτιμο των $300.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.