Το Ingress της Google μας θυμίζει το… σενάριο του

Ένα από τα πιο “αόρατα” αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια της εποχής μας, το Ingress της Google παίζεται με κινητά, αλλά στον πραγματικό κόσμο. Δυο νέα βιντεάκια του μας κάνουν update στο σενάριο του.Google_Ingress_001.jpg

Το Ingress είναι ένα από τα λεγόμενα “augmented reality” games, που, δηλαδή, χρησιμοποιεί ως βάση για την δράση και το σενάριο του την ίδια την πραγματικότητα που ζούμε. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό βλέπουν πληροφορίες μέσα απο τις οθόνες των κινητών και tablets τους, ενώ καλούνται περιστασιακά να επισκεφτούν συγκεκριμένα σημεία στον πραγματικό κόσμο. Μπορεί, για παράδειγμα, μια μίνι αποστολή να λεει σε κάποιον πήγαινε και παρήγγειλε μια πίτσα από την τάδε πιτσαρία, στο τάδε σημείο. Διότι, όλως περιέργως, και σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού, αυτή η πίτσα θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο!

Λέμε τώρα!

Google_Ingress_002.jpg

Όπως και να έχει, μάλλον δεν θα περιμέναμε η πρώτη προσπάθεια της Google στο χώρο του gaming να εχει την μορφή ενός τυπικού, παραδοσιακού τίτλου, και έτσι θεωρούμε πως το Ingress είναι… αρκετά “περίεργο” για να δικαιολογεί το οτι “μας έρχεται” από την ίδια εταιρεία που φροντίζει για… τις αναζητήσεις μας στο web, την επικοινωνία με τις επαφές μας, το λειτουργικό των smartphones μας (και, περιστασιακά, την παροχή των προσωπικών μας στοιχείων σε σκοτεινές και μυστηριώδεις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών).

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε δύο νέα βιντεάκια από τον τίτλο, που μας κάνουν update στο σενάριο του, ώστε να γνωρίζουμε με τι έχει να κάνει. Για την περίπτωση που ίσως, κάποτε, κάπως, αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μαζί του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.