Σου χρέωσε το iPad ο κανακάρης; Λεφτά θα πάρεις!

Έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν για το πώς ένα παιδί που παίζει με ένα smartphone ή tablet καταφέρνει να… καταχρεώσει τους γονείς του ολοκληρώνοντας μ αγορές μέσα τα αγαπημένα του παιχνίδια. Τώρα, ήρθε η σειρά της Apple να… πληρώσει!iPad.jpg

Όπως απεφάνθη η US Federal Trade Commission (FTC), από τη στιγμή που η Apple έχει δεχτεί τουλάχιστον δεκάδες χιλιάδες παράπονα σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα έπρεπε να έχει βρεί και έναν τρόπο να το επιλύσει. Από τη στιγμή που δεν βρήκε, δίνει την εντύπωση (προφανώς, duh κ.λπ.) πως δεν ήθελε να κάνει κάτι επειδή αυτό την συνέφερε, και, αρά, τώρα καλείται… να πληρώσει!

Ody's thoughts

Για να μάθει!

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή η Apple έχει ήδη τοποθετήσει μια μέθοδο ασφαλείας στη διαδικασία αγορών-μέσω-των-συσκευών-της, η οποία προστάζει για την εισαγωγή ενός κωδικού πριν ολοκληρωθεί μια αγορά. Και αυτή, όμως, καλείται να αλλαχθεί, να βελτιωθεί, αφού έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: αφού ο γονιός εισάγει τον κωδικό του, πρώτον, δεν ενημερώνεται πως αυτομάτως αυτό θα επικυρώσει μια αγορά που έχει ξεκινήσει να κανει το παιδι, και δεύτερον, δεν ενημερώνεται πως η επικύρωση που έκανε εισάγοντας τον κωδικό θα διαρκεί 15 ολόκληρα λέπτα – διάστημα αρκετό για να… κατακρεουργήσει και πάλι το πορτοφόλι του το νιάνιαρο!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.