Με νέο επεξεργαστή το Surface Pro 2

Δίχως γιορτές και τυμπανοκρουσίες, η Microsoft αναβάθμισε τον επεξεργαστή του Surface Pro 2. Έτσι, τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν εδώ-και-τώρα είναι λίιιγο καλύτερα από αυτό που μόλις αγόρασες!
Surface Windows 8 Pro Left Angle

Μια μικρή αναβάθμιση δέχτηκε το Surface Pro 2 από τη “μαμά” Microsoft, που σίγουρα θα χαροποιήσει τους νέους αγοραστές του, αλλά όχι και όσους… τα έχουν σκάσει ήδη για να το αποκτήσουν.

Η νέα έκδοση του (όπως συνηθίζει η Microsoft, δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και τόσο καλά με το να δίνει αναγνωρίσιμα ονόματα σε συσκευές και λογισμικό) δεν δείχνει πουθενά οτι είναι μια “νέα έκδοση”, η οτι έχει την παραμικρή διαφορά σε σχέση με οτι κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα. Και ποιά είναι η διαφορά; Έχει ανανεωμένο επεξεργαστή.

Όχι πως είναι και τόσο σημαντική, αφού δεν είναι σαν να μιλάμε για μετάβαση από διπύρηνο σε τετραπύρηνο, από 32bit σε 64bit, από τη Γη στη Σελήνη. Πρόκειται για το επόμενο μοντέλο του επεξεργαστή που ήδη “φορούσε”. Εκεί που μέχρι πρόσφατα “είχε μέσα” του έναν Core i5 4200U, τώρα έχει έναν Core i5 4300U.

Η διαφορά όσον αφορά στις επιδόσεις του λογικά θα είναι αισθητή, άλλα όχι και τόσο δραματική, αφού ο καινούργιος επεξεργαστής τρέχει στο 1,9GHz εκεί που ο προηγούμενος λειτουργούσε στο 1,60GHz.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.