Με ανανεωμένο design το Galaxy S 5

Όπως είπε στο Bloomberg η Lee Young Hee της Samsung, το επόμενο smartphone-πρωταγωνιστής της οικογένειας Galaxy S θα είναι πιο διαφορετικό από τους προγόνους του από ό,τι ήταν το Galaxy S 4. Από τους δικούς του προγόνους.Samsung Galaxy S 3

Η ίδια εξήγησε αυτή την αλλαγή προσέγγισης ως επιστροφή στις βασικές αξίες, επιστροφή στην αρχή, ή, επειδή γενικά είναι λίγο δύσκολο να το αποδώσεις στα ελληνικά, “back to basics”.

Και επειδή, ουσιαστικά, ακόμη και αυτό το “back to basics” είναι κομματάκι γενικό και απροσδιόριστο, και μπορεί να σημαίνει λίγα, μπορεί, όμως, να σημαίνει και πολλά, η ίδια διευκρίνισε πού εστιάζονται οι σημαντικές αλλαγές στο νέο πολυαναμενόμενο μοντέλο της πλέον επιτυχημένης σειράς στο smartphone της εποχής μας:

Στην οθόνη και στην “πλάτη”, την πίσω πλευρά του.

Δηλαδή, σε ποιο αλλό σημειο θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί ένα σύγχρονο κινητό, αφού όλα είναι μικρά παραλληλόγραμμα με μια οθόνη καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια της μιας πλευράς τους; Και, αλήθεια, πώς μπορεί να διαφοροποιηθεί μια οθόνη και μία “πλάτη”; Οχι και εύκολα!

Έλα, όμως, που η Samsung θα πρέπει να βρεί έναν τρόπο να κάνει το νέο της μοντέλο να ξεχωρίσει, αφού όπως παραδέχεται και η ίδια, ο κόσμος ήδη δεν μπορούσε να καταλάβει εύκολα τα σημεία στα οποία διέφερε το Galaxy S 4 από το Galaxy S 3.

Μαζί με αυτό θα δούμε και μια νέα έκδοση του Galaxy Gear, του “έξυπνου ρολογιού” που παρουσίασε η εταιρία, το οποίο όπως είπε η Lee Young Hee θα εμπεριέχει πιο εξελιγμένες λειτουργίες καθώς και βελτιώσεις στο πρόβλημα που ίδια ονόμασε ως “χοντροκομμένη σχεδίαση” (bulky design). Άν μη τι άλλο, δείχνει… αυτογνωσία!

Όσο για το πότε, οι φήμες λένε πως θα τα δούμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο – ή… εκεί γύρω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.