Καθιστική εμπειρία το νέο Oculus Rift

Mπορεί να είναι σαφώς βελτιωμένη, αλλά η νέα έκδοση του Oculus Rift δεν καταφέρνει να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των παλαιοτέρων: την αίσθηση… αναγούλας καθώς κινείσαι.crystal_cove_oculus_rift.jpg

Μάλλον για αυτόν τον λόγο, όπως ξεκαθάρισαν οι δημιουργοί της, και η νέα έκδοση είναι μια καθιστική εμπειρία, ένα gadget που το χρησιμοποιείς χωρίς να κινείσαι, περιορισμένος από τα όρια που σου θέτει η… καρέκλα ή ο καναπές όπου το χρησιμοποιείς.

Με άλλα λόγια, όποιος περίμενε ότι με αυτό θα μπορέσει να ζήσει μια εμπειρία αντίστοιχη με το holodeck του Star Trek, καλό είναι να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια απογοήτευση! Next time!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Κωστής

    Δεν είμαι τόσο σίγουρος, ωστόσο, γιατί: είναι το βάρος της συσκευής που προκαλεί λόγω αδράνειας την αίσθηση αναγούλας, ή μήπως η ίδια η φύση της 3D απεικόνισης μέσω αυτού, όπως έχει αναφερθεί από κάποιους (γκουχ, γκουχ..) αίσθηση ζαλάδας σε 3D ταινίες στο σινεμά. (Έλεος δηλαδή με αυτό το Avatar, δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσει!) Όχι τίποτα άλλο, στα μέρη μας δε βλέπω να έχουμε σύντομα και καμιά hands-on εμπειρία από τη συσκευή μπας και βγάλουμε από πρώτο χέρι συμπεράσματα…