Θέλεις Virtual Reality; Θα την πληρώσεις!

Σύμφωνα με τον CEO της Oculus Rift, τα παιχνίδια για Virtual Reality δεν είναι τόσο παιχνίδια, όσο εμπειρίες. Και έτσι, δικαιολογείται και το να έχουν το… ανάλογο κόστος!crystal_cove_oculus_rift.jpg

Και ναι, δυστυχώς, το παραπάνω σημαίνει πως κάποιοι τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν για το Oculus Rift κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζουν αρκετά περισσότερο από όσο “ένα τυπικό παιχνίδι”.

Όπως εξηγεί ο Brendane Iribe, CEO της Oculus Rift, πάντα θα υπάρχουν οι indies, οι μικροί και ανεξάρτητοι δημιουργοί περιεχομένου, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν χαμηλό κόστος, ενώ πολλές μπορεί να διατίθεται και απολύτως δωρεάν.

Υπάρχουν και οι άλλοι, όμως, “οι μεγάλοι”, αυτοί που θα δημιουργούν αντίστοιχα μεγάλες και εντυπωσιακές εμπειρίες, το αντίστοιχο τον blockbusters στον χώρο της Virtual Reality, οι δημιουργίες των οποίων, προφανώς, δεν θα μπορούν να έχουν το ίδιο κόστος με αυτές των μικρών δημιουργών.

oculus rift 002

.

Ody's thoughts

Το θέμα είναι, αγαπητέ Brendane, πως το ίδιο ισχύει και με τους τίτλους για τις υπάρχουσες πλατφόρμες: Υπάρχουν “οι μικροί”, και υπάρχουν κι “οι μεγάλοι”. Και έχουν και το αντίστοιχο κόστος. Άρα, αυτό που λες είναι πως οι μεγάλοι, στο χώρο της Virtual Reality, θα δικαιολογείται να χρεώνουν περισσότερα για τις “εμπειρίες” που θα μας παρέχουν, και άρα και πως οι μικροί θα μπορούν επίσης να χρεώνουν περισσότερα – γιατί, αυτοί στο κατούρι πηγάδησαν; Αύξηση οι μεν, αύξηση και οι δε! Και άρα, συμπερασματικά, πως τα πάντα θα κοστίζουν περισσότερο αν έχουν τη στάμπα “VR”. Τώρα, να πεις πως δεν το περιμέναμε, το περιμέναμε, αλλά…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.