Η Apple διαψεύδει πως ξεκλείδωσε τα iPhones για την NSA

Σε άρθρο του το γνωστό Der Spiegel ισχυρίζεται πως η Apple έχει δώσει… “πρόσβαση ελευθέρας” στην NSA στα iPhones της, μέσω καλά κρυμμένων backdoors στο λειτουργικό τους σύστημα. Η ίδια το αρνείται.
Apple-iPhone-5-SmartPhone

Το άρθρο του περιοδικού αναφέρει μένα πως η ένεση έχει τρόπους να χώνεται στα iPhones για να παρατηρεί τους κατόχους τους, αλλά παράλληλα φαίνεται να υπονοεί πως αυτό έχει γίνει εφικτό με μικρή βοήθεια από πλευράς της Apple.

Η ίδια, όπως εξάλλου θα περίμενε κανείς, δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο, ενώ έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως δεν έχει συνεργαστεί με κανέναν τρίτο σε projects που θα μπορούσαν να βλάψουν την ασφάλεια των χρηστών των προϊόντων της. Αντίθετα, σημειώνει, βάζει πάνω απο όλα την ασφάλεια των χρηστών της, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή της.

Ody's thoughts

Φαίνεται πειστική. Όχι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.