Η Acer κάνει τα PCs με… Android πραγματικότητα. Σχεδόν.

Η νέα πρόταση της Acer στο χώρο των υπολογιστών είναι ουσιαστικά ένα… ξεχειλωμένο κινητό για το γραφείο. Και το σπίτι.
Acer_TA_272_HUL_001.jpg

Ακούει στο όνομα TA272 HUL και είναι, όπως είπαμε, η νέα πρόταση της Acer στο χώρο των PCs. Δεν χρησιμοποιεί, όμως, ως βασικό λειτουργικό τα Windows της Microsoft, όπως συνηθίζεται στο χώρο των PCs, ή κάποια διανομή του Linux, όπως θα περίμεναν οι οπαδοί του Open Source, αλλά, όπως ήδη είπαμε, το Android. Και για την ακρίβεια, την έκδοση 4,2 Jelly Bean.

Αυτό το βοηθά στο να παρουσιάζεται ως μια λύση All-In-One, και όχι ως “τυπικό pc”, που θα χρειαζόταν ένα tower για τα… σωθικά του. Διότι, ως γνωστόν, το Android δεν έχει και πολλές απαιτήσεις σε χώρο αποθήκευσης, και έτσι μπορεί να την γλυτώσει χωρίς σκληρό δίσκο. Ομοίως, δεν συνηθίζεται να τρέχει σε επεξεργαστές που βγάζουν πολλή θερμότητα, και έτσι δεν χρειάζονται μεγάλα σε μεγέθος συστήματα ψύξης.

Τα θετικά που έχει το συνήθως-το-έχουμε-στο-τσεπάκι-μας Android, όμως, τελειώνουν εδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού μετά αρχίζουν οι περιορισμοί: όσο ώριμο και αν είναι, πια, ως λειτουργικό σύστημα, ήταν, είναι και προβλέπεται πως θα συνεχίσει να είναι στο κοντινό μέλλον ένα καλό λειτουργικό σύστημα για κινητά. Και tablets. Όχι για υπολογιστές.

Acer_TA_272_HUL_002.jpg

Στους υπολογιστές, όπως ορθώς σημειώνει η πηγή μας, δεν θέλεις απλά “να κάνεις chat” και “να χαζεύεις στο web” – ενώ ακόμη και αυτά μοιάζουν περιορισμένα αφού δεν υποστηρίζεται (επίσημα) το Flash.

Αυτά δεν θα ήταν προβλήματα αν μιλούσαμε για μια οικονομική συσκευή. Ναι, η οθόνη με ανάλυση 2560 x 1440 δείχνει πως μιλάμε για μια ποιοτική, πραγματικά καλή συσκευή, μα… Αυτό “αν ήταν tablet”. Υπάρχει λόγος που και η Microsoft στη “μεγάλη” – και αντίστοιχου κόστους – πρόταση της, Surface Pro, δεν τρέχει τα “μικρά” – αλλά και αντίστοιχα-του-Android – Windows RT αλλά τα “μεγάλα” Windows 8: διότι έχει ως στόχο να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη από έναν υπολογιστή για desktop εργασίες. Όπως λέμε επεξεργασία εικόνας, video, ήχου, κειμένου… Άντε, και ανάμεσα σε αυτά, browsing. Μα, πόσο κοστίζει, τελικά;

Κρατιέστε;

$1100

Acer_TA_272_HUL_003.jpg

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, για να μην λέτε πως είμαστε υπερβολικοί:

Επεξεργαστής Nvidia Tegra 4

16GBs χώρου αποθήκευσης

2GBs RAM (μάλλον – δεν έχει ανακοινωθεί)

Θύρες HDMI, DisplayPort, USB 3.0

Webcam στα 2MP

Αυτά. Ναι, αυτά.

Ody's thoughts

Παίδες, πρώτον, αυτά, με εξαίρεση την οθόνη, ΔΕΝ είναι χαρακτηριστικά “καλού PC” – ούτε καν καλού σύγχρονου tablet! Δεύτερον, με $1100 παίρνω laptop που παίζει Crysis και “με ό,τι μείνει” ένα Nexus 7. Νομίζω πως, για να διατηρούμε τη λογική μας, πρέπει να… επαναφέρουμε την ερώτηση “Ναι, αλλά τρέχει το Crysis;” για οτιδήποτε κοστίζει περισσότερα από €500.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.