Η αρχή του τέλους για τα SMS

Εντάξει, μάλλον στον τίτλο μας υπερβάλουμε λιγάκι, αλλά… όχι και τόσο πολύ!sms_002.jpg

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας, τουλάχιστον όσον αφορά στη Βρετανία, ο αριθμός των μηνυμάτων SMS που αντάλλαξαν οι χρήστες των διαφόρων παροχών τηλεφωνίας σημείωσε πτώση αντί για άνοδο.

Εκτιμητές πιστεύουν πως αυτό είναι μόνο η αρχή, και πως τώρα που ξεκίνησε η πτώση, οι ρυθμοί της θα αρχίσουν να αυξάνονται γεωμετρικά.

Οι έφηβοι, που παραδοσιακά αποτελούν τους… καλύτερους πελάτες των υπηρεσιών SMS των πάροχων, έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς νέες ιντερνετικές υπηρεσίες επικοινωνίας, όπως το SnapChat, το WhatsApp και, φυσικά, το Facebook.

whatsapp_logo.jpg

Το SMS, και ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων, δείχνουν πια περιορισμένα απομεινάρια του παρελθόντος, όπως και… το κόστος θα συνοδεύει. Το μοντέλο “πλήρωσε μια συνδρομή και αντάλλαξε όσα μηνύματα θέλεις” είναι προτιμώμενο από πολλούς χρήστες, αλλά όχι πια και αναγκαίο αφού οι προαναφερθείσες λύσεις έχουν μηδενικό κόστος, βγάζοντας τα έσοδα τους από την προβολή διαφημίσεων.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, στο μέλλον θα αποχαιρετήσουμε για τα καλά τα SMS. Τώρα, το πόσο σύντομα θα γίνει αυτό, δεν το γνωρίζουμε. Παντώς, μάλλον συντομότερα από το περιμέναμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.