Το Photoshop αναγνωρίζει τους 3D εκτυπωτές

Η τελευταία δυνατότητα που προστέθηκε στο δυναμικό της γνωστής εφαρμογής επεξεργασίας γραφικών, Photoshop, της Adobe, αφορά στην υποστήριξη εκτυπωτών τρισδιάστατων αντικειμένων.MakerBot_3D_PhotoBooth_heads.jpg

Οι 3D εκτυπωτές, που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαίνονταν σαν κάτι το περίεργο και εξωπραγματικό, τώρα πια είναι αρκετά δημοφιλείς – τοσο, τουλάχιστον, ώστε να δικαιολογείται η προσθήκη υποστήριξης για αυτους στην τελευταία έκδοση του Photoshop από πλευράς της Adobe.

Η εφαρμογή μπορούσε ήδη, στο παρελθόν, να συνεργάζεται ως ένα σημείο με τρισδιάστατα μοντέλα, αλλά στη νέα έκδοση της έχουν επεκταθεί ακόμη περισσότερο αυτές οι δυνατότητες, ενώ θα μπορεί και να τα στέλνει απευθείας για εκτύπωση σε μια συσκευή του είδους.

MakerBot_Replicator_2_001.jpg

Στόχος της Adobe, να καταστήσει απλή υπόθεση την εκτύπωση τρισδιάστατων μοντέλων, εξαφανίζοντας τις όποιες πολυπλοκότητες από την διαδικασία. Άξιο αναφοράς πως ήδη η εφαρμογή υποστηρίζει τις δημοφιλέστερες συσκευές του είδους, που κατά τα άλλα μέχρι πρόσφατα θα-τις-έλεγες-και-“πειραματικές”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.