Το 95% των ATM στον πλανήτη τρέχουν Windows XP!

Θυμίζοντάς μας πόσο ανασφαλές είναι κάθε σύστημα ασφαλείας, το Business Week αναφέρει πως το 95% των ATM στον πλανήτη εξακολουθούν να τρέχουν Windows XP!ATM_Windows_XP_001.jpg

Όσο κι αν προσπαθεί η Microsoft να τα σκοτώσει, από ότι φαίνεται, τα Windows XP είναι… επτάψυχα! Έτσι, σε πρόσφατο άρθρο του, το Business Week μας θυμίζει πως και τα ATM είναι μηχανήματα και… έχουν ψυχή – ή μάλλον, XP!

Ακριβώς αύτο, το οτι τρέχουν μια παλιά έκδοση των Windows XP, εχει δημιούργησει πονοκέφαλό τόσο στις τράπεζες όσο και στην Microsoft – για διαφορετικούς λόγους στον καθένα.

Όσον αφορά στις τράπεζες, καλούνται να πληρώσουν για τη συνέχιση υποστήριξης του γερασμένου λειτουργικού συστήματος από τη Microsoft, ενώ στο ενδιάμεσο ετοιμάζονται για την αναπόφευκτη αναβάθμιση τους στα Windows 7.

Η Microsoft, από την άλλη, ενώ περίμενε πως θα διέκοπτε οριστικά πια την υποστήριξη των παλαιολιθικών Windows XP, θέλει-δεν θέλει θα πρεπεί να συνεχίσει να τα υποστηρίζει για όσο… την πληρώνουν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.