Πέφτουν περισσότερο τα Windows XP

Ή Microsoft προσπαθεί εδώ και καιρό να… “σκοτώσει” τα Windows XP, και από ότι δείχνουν πρόσφατα στοιχεία, μάλλον άρχισε επιτέλους να τα καταφέρνει!
Windows 8 002

Μέχρι πρόσφατα, τα Windows XP επέμειναν πεισματικά να διατηρούν μια αρκετά μεγάλη θέση ανάμεσα Στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα. Και, δυστυχώς για την Microsoft, η αλήθεια είναι ότι συνεχίζουν να διατηρούν ένα σεβαστό ποσοστό – σχεδόν το ένα τέταρτο των pc σε όλο τον πλανήτη! Μάλλον, βέβαια, θα… χαίρονται στην Microsoft, αφού από ό,τι φαίνεται άρχισε να επιταχύνεται σημαντικά η πτώση τους.

Τελευταία δεδομένα από την εταιρεία Net Applications δείχνουν πως τα Windows 8 και 8.1 κατάφεραν να κερδίσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό χρηστών, μόλις κάτω από το 1%, ή, για την ακρίβεια, 0,85%. Μαζί με αυτό, το συνολικό ποσοστό τους φτάνει πια το 10.15%.

Τα νεότερα Windows 7 παραμένουν οι προτιμώμενη πλατφόρμα για τους περισσότερους κατόχους PC, ενώ έδειξαν και τη μεγαλύτερη αύξηση από τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, 2,62%. Έτσι, κυριαρχούν πιά σε ένα 49,26% του συνόλου PCs του πλανήτη (ή, έστω, “όσων μέτρησε η Net Applications”).

Δυστυχώς γιατι Microsoft, αλλά και για όσους συνεχίζουν να επιμένουν σε αυτά, τα… retro, πια, Windows XP, έπεσαν κατά 3,38%, συνεχίζοντας να κατέχουν όμως το σημαντικό ποσοστό του 27,84%.

Και έτσι, όπως είπαμε, και όπως μπορεί να καταλάβει όποιος γνωρίζει… βασικά μαθηματικά, κατέχουν κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των PC σε όλο τον πλανήτη, και βρίσκονται δεύτερα στις προτιμήσεις των χρηστών αμέσως μετά τα νεότερα Windows 7.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.